«Королівський» комплект

23.12.2014
«Королівський» комплект

У Марракеші «Реал» здобув свій четвертий за рік трофей. (з сайта realmadrid.ru.)

За свою 112-річну історію мадридський «Реал» зібрав величезну колекцію трофеїв. Щоправда, до останніх днів у клубному музеї «вершкових» не було Кубка клубного чемпіона світу. Дану прогалину футболісти «королівського» клубу виправили минулого «уїк-енду», коли досить легко перемогли на XI «мундіалі», який другий рік поспіль проходив у Марокко. Марракеш став щасливим місцем для представників Європи. Торік чемпіонський трофей тут виграла «Баварія», нині ж звання найсильнішого клубу планети знову дісталося команді-володарці Кубка європейських чемпіонів.

Попри намагання ФІФА розширити та освіжити «Міжконтинентальний кубок», на зміну якому, нагадаємо, у 2005 році й прийшов КЧС, нових імен у числі його переможців не з’явилося. Як і раніше, на провідних ролях у світі перебувають найсильніші клуби з Ліги чемпіонів та «Кубка Лібертадорес», представники яких і розіграли головний приз клубного «мундіалю»-2014.

Цього року честь конфедерації футбольних асоціацій Південної Америки та Максики (КОНМЕБОЛ) представляв аргентинський «Сан-Лоренцо», який навесні вперше в своїй історії виграв Кубок Лібертадорес. Натомість стати першою не бразильською командою-тріумфатором КЧС аргентинському чемпіонові не вдалося. Колектив, практично повністю складений з місцевих виконавців, виявився безсилим у протистоянні з зірковим «Реалом». На вирішальний поєдинок турніру проти зіркових підопічних Карло Анчелотті — Гарета Бейла, Кріштіано Роналдо, Хамеса Родрігеса, Ікера Касільяса — вийшли практично нікому не відомі виконавці, найповажнішим з яких був один із двох легіонерів «Сан-Лоренцо» — 38-річний колумбійський ветеран Маріо Йепес, відомий своїми виступами в Європі за «ПСЖ» та «Мілан».

Не дивно, що фінал змагань завершився «класичною», можна сказати, «гросмейстерською» перемогою (2:0) більш іменитих та майстровитих футболістів з Європи. Примітно, що за весь турнір головний бомбардир «Реалу» португалець Роналдо не забив жодного голу. Утім, цей факт аж ніяк не завадив представникам оргкомітету включити Красунчика до трійки найкращих футболістів турніру. Так званий «Золотий м’яч» отримав партнер «К7» по команді, захисник Серхіо Рамос, два точні удари якого принесли перемогу його команді в півфінальному та фінальному протистояннях. Кріштіано дісталася срібна «статуетка». А володарем «Бронзового м’яча» став капітан третьої команди турніру — новозеландського «Окленд Сіті» — Іван Віцелич. «Для нас здобута «бронза» — на вагу «золота», — сказав 38-річний ветеран чемпіона Океанії, який ушосте змагався на клубному чемпіонаті світу.

ТАБЛО

Клубний чемпіонат світу (Марокко). Фінал. «Реал» (Іспанія) — «Сан-Лоренцо» (Аргентина) — 2:0 (Рамос, 35; Бейл, 51). Матч за 3-тє місце. «Крус Асуль» (Мексика) — «Окленд Сіті» (Нова Зеландія) — 1:1 (по пен. — 2:4)