МОЗАЇКА

23.12.2014

ФІФА залишила «мундіаль» у Росії

Виявлені в ході розслідування порушення не скасують рішення Міжнародної федерації футболу про місця проведення чемпіонатів світу 2018-го (в Росії) і 2022-го (в Катарі) років. Про це повідомляється в прес-релізі ФІФА. Інформується, що впродовж річного розслідування було опитано більше 75 свідків. Зібрано аудіозаписи цих свідчень, загалом у рамках розслідування накопичилося близько 200 тисяч друкованих сторінок матеріалу.

На думку експертів, «ґрунтуючись на відповідній доповіді, можна стверджувати, що виявлені недоліки не можуть розглядатися як протиріччя відповідним статтям статуту ФІФА й не можуть ставити під сумнів загальну законність процесу виборів в цілому».

Тож минулої п’ятниці виконавчий комітет ФІФА проголосував за публікацію звіту екс-глави слідчої палати комітету з етики організації Майкла Гарсії щодо правомірності виборів країн-господарок чемпіонатів світу 2018 і 2022 років.

Знято вікові обмеження для роботи арбітрів

Виконавчий комітет ФІФА ухвалив рішення скасувати вікові обмеження для арбітрів.

Раніше судді могли обслуговувати міжнародні матчі лише до 45-річного віку. Тепер же вони отримують право працювати після досягнення даного рубежу, однак кожен суддя, старший 45 років потрапить під пильну увагу фахівців. Щорічно його роботу й фізичний стан ретельно аналізуватиме комітет арбітрів відповідно до технічних оцінок, результатів медогляду та загальної фізпідготовки.

«Динамо» продасть Дуду назад у Бразилію

Очікується, що сума трансферу бразильського півзахисника Дуду з київського «Динамо» в «Корінтіанс» складе 4 млн. євро. Як повідомляє Lancenet, ідеться не про повну вартість футболіста, а про 60% економічних прав.

22-річний Дуду, який не вписався у схему киян, протягом цього року грав на батьківщині в оренді за «Греміо» (53 матчі, вісім голів).

Син Шуфрича пішов учитися на тренера

Віце-президент «Говерли» Олександр Шуфрич цього тижня стане слухачем тренерських курсів при Федерації футболу України. Як повідомляє «Футбол News», 26-річний Шуфрич — син народного депутата, відомого бізнесмена з Партії регіонів — планує отримати ліцензію категорії B.