Щасливі винятки

18.12.2014

PinchukArtCentre разом із журналісткою Тетяною Терен (авторкою «УМ») влаштував бенкет для шанувальників літератури. Щовечора аж до 21 грудня включно в рамках виставки Future Generation Art Prize 2014 проходитимуть зустрічі з відомими українськими письменниками, акторами та художниками.

Так, сьогодні о 19.00 автор антологій «шидеврів» української і світової літератури Михайло Бриних запропонує свій канон вітчизняної літератури під час лекції «Посткарнавальне безглуздя світу й класична вкраїнська література: проблеми трансплантації».

19 грудня о 18.00 літературознавець Віра Агеєва прочитає лекцію, присвячену загубленим текстам і втраченим біографіям української літератури.

20 грудня о 15.00  відбудеться літературна дискусія «Війна без діалогу». Останній рік показав, що взаєморозуміння часто бракує не лише жителям східних і західних регіонів, а й письменникам із різних куточків України. Любов Якимчук, Олег Криштопа, Тарас Прохасько, Павло Вольвач, Володимир Рафієнко і Тарас Антипович шукатимуть причини нерозуміння і можливі варіанти його подолання.

Діалог про літературу і мистецтво на тему «НЕсамовираження» відбудеться о 17.00 поміж івано-франківським письменником Тарасом Прохаськом і харківським художником Павлом Маковим.

21 грудня о 17.00 буде презентовано медіа-проект Summa письменника Юрія Іздрика і культурного критика Євгенії Нестерович. Протягом трьох тижнів вони записували матеріал для майбутньої книги-довідника «про цей світ і світло в його лабіринтах». Результатом творчої співпраці має стати книжка у жанрі long-form journalism із поєднанням можливостей мультимедіа.

Наприкінці «Тижня літератури» о 18.30 харківський театр-студія «Арабески»  готує поетичний перфоманс. Разом із глядачами актори — Місько Барбара, Наталя Цимбал, Ірина Волошина, Діана Кіпрач — шукатимуть четвертий вимір в українській поезії.

Вхід на всі заходи вільний. На події краще приходити заздалегідь, щоб не стояти у довгій черзі при вході у PinchukArtCentre.