Необмежені можливості

18.12.2014
Необмежені можливості

Вікторія Модеста.

Перша «біонічна співачка», як називають у Британії зірку латвійського походження Вікторію Модесту, випустила новий відеокліп «Прототип», який прославив її на увесь світ. Лише у «Фейсбуці», де його розмістив на своїй сторінці телеканал Channel 4, за п’ять днів це відео переглянули понад 12 мільйонів користувачів.

В Об’єднаному Королівстві артистку добре знають уже давно. 26-річна дівчина, в якої до коліна ампутована одна нога, власним прикладом доводить, що поняття «обмежені можливості» дуже відносне. Вікторія Модеста Москалова народилася у латвійському Даугавпілсі 1988 року. Через помилку лікарів при народженні вона отримала серйозну травму ноги, тож більшість дитинства провела по лікарнях. Коли дівчинці виповнилося 11, сім’я переїхала в Лондон. Незважаючи на свою фізичну ваду, вона вела дуже активне життя, займалася громадською діяльністю і вже з 15 років працювала моделлю. Але покалічена нога дошкуляла все більше, тож у 19 років Віка наважилася на операцію з добровільної ампутації кінцівки.

Здихавшись своєї головної проблеми й постійних болів, дівчина нарешті зажила повноцінним життям. Вона бере участь у показах Лондонського тижня моди, робить успішну музичну кар’єру, виступала на церемонії закриття Паралімпійських ігор-2012. Девіз співачки — «Забудь усе, що ти знаєш про інвалідність».

«Я обрала свій спосіб самовираження і, сподіваюся, люди мене зрозуміють. Ви не зобов’язані постійно тренуватися на біговій доріжці тільки тому, що це популярно, ви можете думати нестандартно, одружитися з людиною, яку всі вважають для вас геть невдалою партією. Головне — не боятися зробити своє життя захоплюючим», — вважає співачка.