Дві краплини монегасків

12.12.2014
Дві краплини монегасків

Князь Монако Альбер ІІ із княгинею Шарлен.

У князівстві Монако — велике свято: народився спадкоємець престолу. Насправді княгиня Шарлен подарувала своєму вінценосному чоловікові Альберу ІІ одразу двох дітей — сина й дочку. Згідно з офіційним повідомленням князівського дому Монако, дівчинка народилася навіть на дві хвилини раніше за братика, але престол успадкує все одно хлопчик. Близнюків назвали Габріелла Тереза Марі та Жак Оноре Реньє.

За інформацією західних ЗМІ, близнюки з’явилися на світ за допомогою кесаревого розтину. 56-річний Альбер сам привіз 36-річну дружину в клініку й ні на крок не відходив від неї, поки дозволяли лікарі.

Для чинного правителя Монако це вже не перший батьківський досвід — від попередніх романів у нього є двоє старших дітей. Але вони незаконнонароджені, тож претендувати на престол не мають права. Досі першою в черзі на трон у Країні Монегасків була сестра Альбера ІІ, принцеса Кароліна.

Із південноафриканською чемпіонкою з плавання Шарлен Уїттсток князь Монако познайомився 2000 року. Потім вони певний час не бачилися, а у 2006-му зустрілися знову, і на цей раз Альбер почав відверто залицятися до високої блондинки. Дівчина переїхала до нього в Монако, а 1 липня 2011 року пара побралася.