Як манна небесна

05.12.2014
Як манна небесна

В індивідуальній гонці КС в Остерсунді Сергій Семенов показав найкращий результат у своїй кар’єрі. (з сайта biathlon.com.ua.)

Попередній сезон для українського біатлону ознаменувався одним із найбільших успіхів — виграшем титулу олімпійських чемпіонів у найбільш престижній дисципліні. Однак не тільки сочинська «золота» естафета, а й інші здобутки попереднього змагального «року» належали представницям жіночої команди. Винятком, по суті, стала «бронза», виграна на першому етапі Кубка світу нашим змішаним квартетом, чоловічу частину якого складали Андрій Дериземля та Сергій Семенов.

 

Після завершення спортивної кар’єри Дериземлею лідерство в чоловічій команді перейшло до Сергія, який у КС-2013/2014 посів найвище поміж вітчизняних біатлоністів місце — 23-тє. І вже з першої особистої гонки сезону Семенов почав виправдовувати покладені на нього надії.

Однак мало хто очікував, що дебютний результат нового лідера української збірної буде настільки вражаючим. Власне, фінішувати другим у перегонах Кубка світу Сергію раніше ніколи не вдавалося. «Індивідуальна гонка мені добре підходить, оскільки я не такий швидкий і не стрибаю на підйомах, як інші біатлоністи. Проте я можу тримати один темп від старту і до фінішу», — під час підсумкової прес-конференції сказав срібний призер перегонів.

Не секрет, що запорукою успішного виступу в індивідуальній гонці є безпомилкова стрільба. Її переможцем в Остерсунді став норвежець Еміль-Агле Свендсен, котрий закрив усі двадцять мішеней. Наш співвітчизник припустився одного промаху, якого, в поєднанні з хорошим ходом, «вистачило» для досягнення наразі найвищого результату в кар’єрі. «Що стосується моїх цілей на сезон, то після сьогоднішнього результату навіть не знаю, що сказати. Раніше я планував якісно поліпшити свої показники впродовж сезону», — зізнався Семенов. Серед інших українців доволі високий результат продемонстрував наймолодший біатлоніст команди Артем Тищенко, який у другій своїй гонці Кубка світу показав 37-ме місце. Віталій Кильчицький фінішував 60-м, Дмитро Підручний став 68-м, Сергій Седнєв — 83-м.

ТАБЛО

Кубок світу. 1-й етап (Остерсунд, Швеція). Чоловіки. Індивідуальна гонка. 1. Свендсен (Норвегія) — 53.25,6 (0 промахів). 2. Семенов (Україна) — +1.17,6 (1). 3. Шлезінгер (Чехія) — +2.08,3... 37. Тищенко — +6.35,9 (2)... 60. Кильчицький — +8.34,2... 68. Підручний — +9.30,0... 83. Седнєв — +10.48,4 (5).