«Десертні» справи

28.11.2014
«Десертні» справи

«Матрацник» Рауль Гарсія поклав початок розгрому «Олімпіакоса». (з сайта УЄФА.)

Здавалося, що після переїзду до «Челсі» головної зірки «Атлетико» — забивного Дієго Кости, чинний чемпіон Іспанії та фіналіст Ліги чемпіонів-2013/2014 «здується», проте наставнику мадридців Дієго Сімеоне вдалося знайти гідну заміну іспанському бразильцю. Хорват Маріо Манджукич, можна сказати, не прижився в іменитій «Баварії», натомість в «Атлетико» форвард доволі швидко нащупав свою гру. «Зробити «хет-трик» — це чудово. Але значно важливіше те, що ми перемогли і пробилися до 1/8 фіналу Суперліги. Зараз ми насолоджуємося грою та перемогами — і це головне», — сказав Манджукич після розгрому «Олімпіакоса». Зазначимо, що Маріо став третім гравцем, кому в п’ятому турі ЛЧ вдалося забити три голи (днем раніше аналогічний «трюк» зробили аргентинці Мессі та Агуеро).

Натомість «Ювентус», який продовжує домінувати в Італії, на міжнародній арені виглядає не так упевнено. Попри триочкову фору над своїм конкурентом у боротьбі за другу путівку від групи А до «плей-оф», «Стара синьйора» теоретично може залишитися за бортом турніру, якщо в заключному турі програє «Атлетико», а її переслідувач — «Олімпіакос» — здолає «Мальме».

Водночас чинний володар Кубка чемпіонів — «Реал» — іще в попередньому турі оформив собі вихід із групи, однак збавляти темп не став. У виїзній грі проти «Базеля» Карло Анчелотті використав усіх своїх ключових гравців. А найзірковіший із них — Кріштіано Роналдо — став автором переможного гола, принісши таким чином «вершковим» восьму поспіль перемогу в Суперлізі.

Вочевидь не на прогулянку їхали до Лондона й футболісти дортмундської «Боруссії», які також уже мали квитки до «плей-оф». Навіть нічия у грі з місцевим «Арсеналом» гарантувала підопічним Юргена Клоппа дострокову перемогу в групі. Утім, зазнавши фіаско, «жовто-чорні» «допомогли» «канонірам» 15-й раз (!) поспіль кваліфікуватися до 1/8 фіналу Суперліги. А питання щодо підсумкового розподілу місць на вершині турнірної таблиці «оси» залишили на «десерт»: їхнє перше побачення з майбутнім суперником — «Андерлехтом» — завершилося розгромом бельгійців (3:0).

Найцікавішим же поєдинком заключного туру стане протистояння клубів із потужним російським капіталом — «Монако», яким володіє олігарх із Росії Дмитро Риболовлєв, та «Зеніта», спонсором котрого є «Газпром». У ньому визначиться команда, яка разом із «Байєром» кваліфікується від квартету С до «плей-оф».

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 5-й тур (матчі середи). Група А. «Атлетико» (Іспанія) — «Олімпіакос» (Греція) — 4:0

(Р. Гарсія, 9; Манджукич, 38, 62, 65), «Мальме» (Швеція) — «Ювентус» (Італія) — 0:2

(Ф. Льоренте, 49; Тевес, 88; вилучення: Йоханссон, 89 («М»)).

Турнірне становище: «Атлетико» — 12, «Ювентус» — 9, «Олімпіакос» — 6, «Мальме» — 3.

Група В. «Лудогорець» (Болгарія) — «Ліверпуль» (Англія) — 2:2 (Абало, 3; Терзієв, 88 — Ламберт, 8; Хендерсон, 37), «Базель» (Швейцарія) — «Реал» (Іспанія) — 0:1 (К. Роналдо, 35).

Турнірне становище: «Реал» — 15, «Базель» — 6, «Ліверпуль», «Лудогорець» — 4.

Група С. «Зеніт» (Росія) — «Бенфіка» (Португалія) —1:0 (Данні, 79; вилучення: Луїзао, 90+2 («Б»)), «Байєр» (Німеччина) — «Монако» (Франція) — 0:1 (Окампос, 72).

Турнірне становище: «Байєр» — 9, «Монако» — 8, «Зеніт» — 7, «Бенфіка» — 4.

Група D. «Андерлехт» (Бельгія) — «Галатасарай» (Туреччина) — 2:0 (Мбемба, 44, 86; вилучення: Інан, 83 («Г»)), «Арсенал» (Англія) — «Боруссія» (Д, Німеччина) — 2:0 (Саного, 2; Санчес, 57).

Турнірне становище: «Боруссія» (Д) — 12, «Арсенал» — 10, «Андерлехт» — 5, «Галатасарай» — 1.