Коли говорять генії

27.11.2014

У той час, коли весь футбольний світ стоїть перед дилемою: кому віддати «Золотий м’яч»-2014 — представникові німецької збірної, яка влітку виграла чемпіонат світу, чи красунчику Кріштіано Роналдо, котрий, на думку багатьох фахівців, у тому числі й головного тренера «синьо-жовтих» Михайла Фоменка, вартий того, щоб другий рік поспіль отримати титул найкращого футболіста року, геніальний Ліонель Мессі продовжує, немов горіхи, «лускати» старі рекорди.

Минулого уїк-енду аргентинський «Малюк» переписав історію іспанської прімери, «втиснувши» своє прізвище на вершину рейтингу найкращих бомбардирів цього турніру. А позавчора, оформивши «хет-трик» у матчі Ліги чемпіонів проти кіпрського АПОЕЛя, форвард «Барселони» став найрезультативнішим гравцем головного клубного турніру Європи, випередивши в табелі про ранги зіркового іспанця Рауля, на рахунку якого був 71 влучний удар.

В активі Мессі, який перед грою з кіпріотами мав однаковий доробок з екс-форвардом «Реалу», тепер 74 голи. Відзначимо, що свою європейську кар’єру Рауль Гонсалес завершив у 35 років. Ліонелю ж наразі лише 27 і він, здається, не планує залишати Старий світ. Хоча, до слова, останнім часом усе частіше ширяться чутки, що «Барселона» хоче продати живу легенду футболу, хоча не так давно керівництво «гранатово-синіх» заявляло, що Мессі не продається.

Позавчора й інший аргентинський збірник Серхіо Агуеро також оформив «хет-трик». Зять Дієго Марадони допоміг «Манчестер Сіті» розібратися з «Баварією», яка, щоправда, на гру проти «городян» вийшла абсолютно немотивованою, адже ще в минулому турі оформила перемогу в групі Е. Водночас на другу путівку до «плей-оф» у цій «пульці» претендують одразу три команди, що мають рівну кількість очок.

Перше місце у своєму квартеті достроково забронював і «Челсі», який у вівторок розбив у гостях «Шальке». А от «ПСЖ», щоб зберегти на фініші лідируючу позицію в «пульці» F, слід не програти в останньому турі на «Ноу Камп» «Барселоні».