Зіграти з «Барселоною»...

21.11.2014
Зіграти з «Барселоною»...

«Залізничники» з труднощами подолали англійський бар’єр на старті «еліт»-раунду Кубка УЄФА-2014/2015. (прес-служби МФК «Локомотив».)

Другий сезон поспіль чемпіону України з футзалу — харківському «Локомотиву» «щастить» із жеребом — знову головним суперником «залізничників» за вихід до «фіналу чотирьох» Кубка УЄФА в його «елітному» раунді є іспанська «Барселона» — до слова, чинний переможець цього турніру. Торік підопічні Євгена Ривкіна вже в першому турі зустрілися з «гранатово-синіми» і, сповна відчувши силу майбутнього переможця розіграшу (1:6), по суті, достроково втратили турнірну мотивацію. Цього разу харків’яни мають дещо кращі вихідні позиції в боротьбі за чільну позицію, адже їхня очна зустріч з каталонцями відбудеться в заключний ігровий день.

Після непростої стартової перемоги (2:1) «Локо» над міцним англійським чемпіоном із доволі оригінальною назвою «Баку Юнайтед» стало значно більше підстав вважати, що саме українська команда є основним конкурентом іспанців у протистоянні за єдину путівку від групи «D» до «фіналу чотирьох». Як відзначив очільник «залізничників», на старті «еліт»-раунду його підопічні провели дуже важкий поєдинок з командою, що складена з відомих іспанських футболістів, котрі ще зовсім недавно мали статус зірок на Піренеях. І хоча, за словами Ривкіна, його футболісти продемонстрували не найкращу свою гру, перемога, без сумніву, додала «Локомотиву» впевненості у власних силах. Варто відзначити, що, на відміну від «Баку юнайтед», підсиленого ветеранами іспанського футзалу, котрі сприяють змужнінню ще зовсім юного, створеного в 2008 році азербайджанською діаспорою Лондона, клубу, в складі українського чемпіона немає жодного легіонера.

Учора ж увечері «залізничники» проходили випробування угорським «Береттьоуйфалу». У стартовому турі чемпіон Угорщини, що представляє «село біля річки» (такий прямий переклад назви клубу), розташоване неподалік Дебрецена, поступився «Барселоні» (1:4), на території якої, власне, й проходить боротьба в «еліт»-групі «D» за перепустку на «фінал чотирьох», котрий відбудеться наприкінці квітня 2015 року на майданчику одного з його учасників. А поєдинок з господарями у «залізничників» запланований на суботу 22 листопада. І, що цікаво, незалежно від його підсумку головний тренер «Локо» буде задоволений: «Для будь-якої команди Європи зіграти матч iз «Барселоною» в «Палау Блауграна» — велика честь. А якщо саме в поєдинку з каталонською командою ми боротимемося за вихід до «фіналу чотирьох» — для нас це буде ще більша приємність».

ТАБЛО

Кубок УЄФА. «Елітний» раунд. Група D (Барселона). 1-й тур. «Барселона» (Іспанія) — «Береттьоуйфалу» (Угорщина) — 4:1, «Локомотив» (Україна) — «Баку юнайтед» (Англія) — 2:1 (Рогачов, 17; Білоцерківець, 29 —
Х. Карлос, 5).