ХРОНІКА

19.11.2014

Футбол

Після вивчення всіх деталей інциденту, який спровокували вболівальники на «Львів Арені» під час матчу євровідбору-2016 між збірними України та Македонії, контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА вирішив покарати ФФУ грошовим штрафом, а на стадіон наклав специфічну одноматчеву дискваліфікацію. За повідомленням прес-служби ФФУ, під час наступного матчу національної збірної на «Львів Арені» фанатський сектор має бути порожнім.

* * *

Один з аутсайдерів української прем’єр-ліги — запорізький «Металург», який нещодавно залишився без головного тренера, продовжує пошуки нового наставника. За повідомленням окремих ЗМІ, керівництво «металургів» має широкий вибір претендентів. До переліку кандидатів входять такі знані спеціалісти, як Павло Яковенко, Юрій Максимов, Юрій Бакалов, Олександр Іщенко, Олександр Севидов, Анатолій Чанцев.

* * *

Після того як комітет ФІФА з етики зняв усі обвинувачення з Катару в корупційних діяннях, за допомогою яких начебто ця заможна азійська країна виграла право на проведення ЧС-2022, один із знаних функціонерів Старого світу — керівник Німецької футбольної ліги Райнхард Раубель виступив із серйозною критикою на адресу керівників світового футболу, які залишили засекреченими всі деталі антикорупційного розслідування. «Якщо ми не отримаємо повної картини цього розслідування, вважаю, що УЄФА має поставити питання про припинення свого членства у ФІФА», — заявив Раубель.

Зазначимо, що голова слідчої палати комітету з етики ФІФА Майкл Гарсія виступив з протестом щодо рішення, яке «відбілило» Катар, дозволивши йому без перешкод готуватися до домашнього «мундіалю». Власне Гарсія звернувся до арбітражного комітету ФІФА з вимогою переглянути результати скандального антикорупційного розслідування. До речі, Федеральне бюро розслідувань США, яке детально вивчало факт підкупу катарськими футбольними функціонерами членів виконкому ФІФА, передало Міжнародній федерації футболу всі зібрані з цього питання дані.