ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

18.11.2014

Бойкот ЧС-2018

Голова Футбольної асоціації Англії Девід Бернштейн висловив думку, що його країні потрібно бойкотувати чемпіонат світу 2018 року, який пройде в Росії.

«Одна Англія не зможе вплинути на ситуацію, — цитує Бі-Бі-Сі Бернштейна. — Нас би висміяли, якби ми спробували зробити щось подібне. Думаю, що Англія має можливість вплинути на ФІФА, ми повинні знятися з чемпіонату світу в Росії. ФІФА зобов’язана провести реформи, в тому числі і відхід Блаттера зі своєї посади. У якийсь момент треба припинити говорити й почати щось робити».

Нагадаємо, Англія сперечалася з Росією за право приймати ЧС-2018 і тепер звинувачує ФІФА в корупційній схемі визначення господарів «мундіалю». Також західні країни вимагають футбольних санкцій для Росії за анексію Криму й агресію на Донбасі.

Спаринги

Товариський матч збірних. Туреччина — Бразилія — 0:4 (Неймар, 20, 60; Кайя, 24 (у свої ворота), Вілліан, 44).

За бразильців грали двоє футболістів донецького «Шахтаря»: Дуглас Коста — з 77-ї хвилини та дебютант збірної Луїс Адріано — до 73-ї.

Контрольні матчі українських команд. «Динамо» — «Колос» (Ковалівка, аматори) — 2:1 (Велозу, Мбокані; переможний гол кияни забили через 20 хвилин після того, як чемпіони Київської області залишилися в меншості), «Шахтар» — «Олімпік» — 0:0 (матч на стадіоні ім. Банникова було припинено на 40-й хвилині через масову сутичку гравців обох команд), «Металіст» — «Ворскла» — 1:1 (Кобін — Далкку), «Дніпро» — «АФ-П’ятихатська» (аматори) — 4:0 (Бартулович, Селезньов, Шахов, автогол), «Чорноморець» — «Перлина» (Одеса, аматори) — 1:0 (Шиндер), «Волинь» — Ласка (Боратин, аматори) — 7:0 (Селін — 4).

Трансферні плани

«Рома» націлилася на капітана донецького «Шахтаря» Даріо Срну. Про це повідомляє Шахта.org з посиланням на італійські ЗМІ. За їхніми даними, спортивний директор римлян Вальтер Сабатіні був присутній у Мілані на матчі Італія—Хорватія саме з метою перегляду 32-річного правого захисника балканців. У «Ромі» планують придбати Срну вже в січні. Контракт Даріо з «Шахтарем» дійсний до червня 2016 року, проте «вовки» сподіваються, що 8-10 млн. євро відступних донеччанам вистачить.

Зміни регламенту УПЛ

Клуби Української прем’єр-ліги внесли зміни до календаря та регламенту змагань. Передбачається відновити «золотий матч» у разі рівності очок у двох команд ПЛ на фініші чемпіонату та перенести перші матчі 1/4 фіналу Кубка України з 3 грудня 2014 р. на 4 березня 2015 р. Зміни набудуть чинності після затвердження їх виконавчим комітетом ФФУ.

Відповідальність за расизм

Головний тренер «Ростова» Ігор Гамула дискваліфікований на п’ять матчів чемпіонату Росії. Таку санкцію до українського фахівця застосували за його расистські висловлювання на адресу гравців своєї команди. На одній із прес-конференцій Гамула в жартівливій формі заперечив чутки про інтерес до темношкірого захисника Бенуа Ангбва, який перебував на трибуні, заявивши, що в команді «і так шість чорних».