«Танго» зі стільцем

13.11.2014
«Танго» зі стільцем

Увага журналістів, яка призначалася на прес-конференції Пулєву, була спрямована стільцеві. (з сайта klitschko-brothers.com.)

Попри те, що Володимир Кличко в боксерському світі має репутацію рафінованого джентльмена, кілька разів йому доводилося змінювати імідж і перетворюватися на винахідливого балакуна. Пригадується, як кілька років тому на стадіоні «Комерцбанк-Арена» у Франкфурті український чемпіон весело провів час iз картонним манекеном Олександра Повєткіна, котрий не з’явився на обов’язкову прес-конференцію. Днями ж у Гамбургу Володимир влаштував шоу із стільцем, що призначався для болгарина Кубрата Пулєва, з яким 15 листопада у нашого боксера намічена зустріч у ринзі.

Власне натягнуті стосунки між командами суперчемпіона та претендента зрозумілі, адже вочевидь Кубрат має образу на Кличка, який, пославшись на травму, не вийшов на бій, попередньо запланований на початок вересня. Тоді непереможний Пулєв заявив, що в такий спосіб володар чемпіонських поясів ламає йому підготовчий процес і виводить його з рівноваги. Схоже, не з’явившись на прес-конференцію, команда болгарського бійця вирішила завдати опонентові удар у відповідь. Хоча після витівок навіженого Шеннона Бріггса, який останні місяці, як тінь, переслідує Кличка, інформаційний демарш Пулєва виглядає невинним жартом.

«Не думаю, що в такий спосіб Пулєв хоче зірвати поєдинок. Упевнений, що у ринг він вийде точно, адже за це він отримає 1,4 млн. євро», — сказав менеджер Кличка Бернд Бенте. Водночас, за словами німця, невихід болгарина на спільну прес-конференцію став наслідком конфлікту, який виник через протилежні погляди на численну кількість делегації команди Пулєва, що мала прийти на зустріч iз журналістами. «Вони хотіли, щоб їхня команда складалася з 10—12 осіб. Ми ж відповіли, що це занадто багато. У контракті йшлося про значно меншу кількість людей. Тоді вони поставили ультиматум: «Ми приходимо всі, або ж не приходимо взагалі». У підсумку, ми не дозволили себе шантажувати», — пояснив причину конфлікту Бенте.

Цікаво, що сам Пулєв трактує даний інцидент як власну образу. «Подібна поведінка не робить честі поважному й популярному чемпіонові світу. Вони роблять все, щоб ми почували себе дискомфортно. Але я й не до такого звик. Певно, Кличко забув, що я з Болгарії», — наголосив Кубрат, який, нагадаємо, на профіринзі виграв усі свої 20 поєдинків. Про свою повну готовність до бою заявив і український боксер: «Я професіонал від А до Я. Завжди роблю все, що можу, й демонструю все, на що здатен. Відтак я маю бути здоровим на всі сто відсотків».