Постійність — ознака майстерності

12.11.2014
Постійність — ознака майстерності

Алан і Джун Лейзенбі.

«Від добра ніхто не тікає», каже прислів’я. І цього правила неухильно дотримується англійське подружжя Лейзенбі. Як повідомляє сайт «Смак подорожника», Алан і Джун настільки вподобали один морський курорт, що за 45 років, проведених разом, відвідали його щонайменше 170 разів!

Уперше подружжя Лейзенбі вирушило в курортне містечко Пейнтон (курортний район Торбей на узбережжі Ла-Маншу) ще 1969 року, щойно повінчалося. Власне, це була їхня весільна подорож.

Після того як у пари з’явилися діти, родина відвідувала район Торбей — Англійську Рив’єру — щороку під час канікул. Коли нащадки підросли, глава сімейства придбав будинок на колесах, аби мати можливість якомога частіше приїжджати на море.

«Я не знаю, чому ми їздимо в Торбей так часто. Це була просто любов із першого погляду для нас, коли ми вперше відвідали це курортне узбережжя багато років тому, — каже Алан. — Щойно ми повертаємось із моря додому — починаємо планувати наступну поїздку в Торбей. Там ми почуваємося як удома».

Лейзенбі мешкають у місті Уокінг, що в графстві Суррей. До улюбленого курорту звідти — 170 миль. Раніше цю відстань вони долали за вісім годин, тепер — за чотири. За словами мандрівників-пенсіонерів (йому — 71, їй — 62), до Торбея їздили відпочивати їхні батьки, а тепер їздять і онуки. Нині Алан та Джун бувають на улюбленому курорті не менше п’яти разів на рік.

Втім, регіон Торбей є популярним місцем відпочинку не тільки у консерваторів Лейзенбі. Цю місцевість іще з ХІХ сторіччя називають «Англійською Рив’єрою», адже тут завжди полюбляли відпочивати британські аристократи. До слова, саме там народилася видатна письменниця Агата Крісті.