ХРОНІКА

12.11.2014

Гандбол

Суперліга. Чоловіки. Матч 4-го туру. «ЗТР-СДЮШОР» — «Динамо» — 29:20. Матчі 5-го туру. «ЗТР» — ЗНТУ-ЗАС — 32:27, «Мотор» — «Динамо» — 35:12. Матч 6-го туру. ЗНТУ-ЗАБ — «Мотор» — 24:33.

Турнірне становище після п’яти матчів: «Мотор» — 10, «ЗТР» — 8, ЗНТУ-ЗАБ — 6, «ЗТР-СДЮШОР» — 4 (7 матчів), «Олімпус-85» — 2 (3), «Динамо» — 0.

На відміну від жіночих команд суперліги, котрі після нетривалого «бунту» вирішили не конфліктувати з ФГУ Андрія Мельника, що має підтримку НОКу та Мінмолодьспорту, найсильніші чоловічі клуби країни продовжують змагатися під егідою федерації «імені Василя Надраги». Щоправда, з огляду на останню заяву організації Мельника, вона робитиме все можливе, аби на міжнародному рівні визнати чоловічий чемпіонат нелегітимним. «Доводимо до Вашого відома, що, відповідно до законодавства України та відповідно до умов Договору про співпрацю з Міністерством молоді та спорту України, Федерація гандболу України на чолі з президентом Андрієм Анатолійовичем Мельником є єдиною організацією, яка має виключне право організовувати та проводити всеукраїнські та міжнародні змагання з гандболу, а також представляти український гандбол на європейському та світовому рівні. А факти порушення норм національного та міжнародного спортивного законодавства обов’язково будуть предметом розгляду у відповідних інстанціях, а винні особи будуть притягнуті до відповідальності», — йдеться в офіційному повідомленні ФГУ.

Важка атлетика

На чемпіонаті світу, що проходить у Алмати, титулована атлетка з Одеси Юлія Паратова посіла шосте місце у ваговій категорії до 53 кг. У сумі вихованка Юрія Кучинова підняла 200 кг (91 кг — в ривку і 109 кг — у поштовху). Тоді як чемпіонці з Казахстану Зульфії Чиншанло підкорилися 232 кг (98+134). Срібна призерка з Тайваню Шу-Чин Хсю «взяла» 218 кг (99+119), а бронзова медалістка китаянка Лі Яджун «зібрала» 214 кг (96+118).