ХРОНІКА

06.11.2014

Футбол

Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України сповістив прем’єр-лігу про набуття чинності рішення від 17.10.2014 р. щодо позбавлення головної команди ФК «Карпати» шести турнірних очок у чемпіонаті України сезону 2014/2015 рр. Дана санкція була застосована до клубу за невиконання рішення Палати з вирішення спорів ФФУ від 20.11.2013 р. у справі №103/10/2013 «Про заяву футболіста М. Богатінова щодо невиконання з боку ФК «Карпати» фінансових зобов’язань згідно з контрактом».

Як iдеться у листі КДК ФФУ, спочатку клуб було попереджено, потім застосовано до нього послідовні фінансові санкції, і навіть позбавлено трьох турнірних очок. Проте рішення Палати до цього часу не виконано. Зазначимо, що тепер в графі «очки» «біло — зелені» мають «-1» і, зрозуміло, вимушені переміститися з 12-го на останнє місце в турнірній таблиці.

* * *

Федерація футболу України отримала лист від ФІФА, у якому міжнародна футбольна асоціація принесла свої вибачення стосовно інциденту, що мав місце під час презентації емблеми Кубка світу ФІФА-2018 у Москві. Тоді, нагадаємо, демонструючи у демо-відеоролику карту своєї неосяжної батьківщини, росіяни «присвоїли» собі український Крим. Цей факт неабияк збурив український політикум, а ФФУ подала офіційний протест на дії господарів ЧС-2018.

Баскетбол

Український центровий Кирило Фесенко підписав контракт із російським клубом «Автодор». Після невдалих оглядин у таборі представника НБА «Міннесоти» уродженець Дніпропетровська перебрався до Саратова. Нагадаємо, що в минулому сезоні Фес виступав за «Донецьк».

Теніс

«Челленджер» в Ортісеї (Італія, призовий фонд — 64 тис. євро). Перше коло. Санчич (Хорватія) — Бубка (Україна) — 6:3, 6:3.

Турнір WTA у Ліможі (Франція, призовий фонд — 125 тис. доларів). Перше коло. Заневська (Україна) — Ковінич (Чорногорія) — 6:0, 6:4.

Турнір ITF у Каптіва — Айленд (США, призовий фонд – 50 тис. доларів). Фінал кваліфікації. К. Бондаренко (Україна) — Абаза (США) — 6:2, 6:0