Росія під польським оглядом

Росія під польським оглядом

Книжки польської журналістки Кристини Курчаб-Редліх, яка 10 років жила в Росії, надсилаючи кореспонденції до різних польських часописів, — не легке читання. І назви, які для них вибрала авторка: «Пандрьошка» (легко здогадатися, що це комбінація скриньки Пандори і матрьошки) та «Головою в мур Кремля» — вочевидь не примха і не випадковість.

Бестселери неблагополуччя

Бестселери неблагополуччя

Юридичні порадники у країні з, м’яко кажучи, еластичними правовими нормами — апріорі бестселери. Дивує лише, що українські видавці доволі довго усвідомлювали цю просту істину. Не те щоб у книгарнях геть не було подібних видань, але вони чомусь обмежувалися лише конфліктами з даішниками.

Мистецтво ставить діагнози

Мистецтво ставить діагнози

Незважаючи на те, що експозицію робили в рекордно стислі терміни, куратор виставки, заступник арт-директора Pinchukartcentre Бйорн Гельдхоф, схоже, задоволений роботою художників і команди. «Це фактично 21 персональна виставка, але чи не вперше всі вони перебувають у діалозі одна з одною і утворюють єдиний проект, а також всі так чи інакше співвідносяться з українською ситуацією».

Щоб не плакати

Щоб не плакати

У рамках позаконкурсної програми на «Молодості» цього року — шість українських прем’єр. Перші дві глядачі встигли оцінити. На жаль, прем’єри пройшли без шалених оплесків, черг до залу і з ввічливими усмішками, що означали — «краще щось, ніж нічого».

Всі статті рубрики