Мільйонери посмертно

21.10.2014
Мільйонери посмертно

Майкл Джексон.

Майкл Джексон знову заробив за рік найбільше з усіх небіжчиків. Поп-король укотре очолив список найбагатших покійних зірок за версією журналу «Форбс»: за період із жовтня 2013-го по жовтень 2014 року продаж його записів, сувенірів з іменем співака тощо приніс прибуток у 140 мільйонів доларів. Зокрема, за ці 12 місяців був випущений другий посмертний альбом Джексона під назвою Xscape, а сам Майкл у вигляді голограми «виступив» на церемонії Billboard Music Awards.

Як зазначає редакція «Форбс», 13 зірок, які фігурують у цьогорічному списку найбільш прибуткових покійників, разом «заробили» за рік 365,5 мільйонів доларів. «При житті знаменитості можуть бути темпераментними і вимогливими. Після смерті вони стають просто брендами, на яких можна заробити», — наголошується в редакційному вступі до рейтингу. У випадку Майкла Джексона можна додати, що перед смертю він був фактично банкрутом. А тепер, за іронією долі, знову заробляє сотні мільйонів...

Друге місце у рейтингу вже також традиційно посів інший король — рок-н-ролу. До смерті Джексона саме Елвіс Преслі регулярно опинявся на першому місці, але тепер він значно відстає від лідера зі своїми 55 мільйонами доларів «заробітку». Третю сходинку посів художник-карикатурист Чарльз Шульц (40 млн. доларів), який створив комікси Peanuts про хлопчика Чарлі Брауна і його песика Снупі.

Також до списку увійшли кінозірка Елізабет Тейлор (25 млн.), музикант Боб Марлі (20 млн.), секс-символ ХХ ст. Мерилін Монро (17 млн.), «бітл» Джон Леннон (12 млн.), нобелівський лауреат Альберт Ейнштейн (11 млн.) та інші.