Криваве «мило»

15.10.2014
Криваве «мило»

Андерс Брейвік.

Теракт, який шокував спокійну Норвегію й увесь світ, тепер покажуть у телесеріалі. Як повідомляє місцева преса, норвезька корпорація Ен-Ер-Ка почала виробництво багатосерійного телевізійного фільму, в основі якого — трагедія на острові Утойя, де шанувальник нацистської ідеології Андерс Брейвік 22 липня 2011 року розстріляв 69 дітей та підлітків із молодіжного табору.

Як розповів сценарист і співрежисер серіалу Пол Шлетауне, у центрі уваги серіалу буде не так сам теракт, як спільна робота поліції, лікарів та журналістів. «Ми спробуємо показати портрет Норвегії. І не прагнемо відтворити події з максимальною достовірністю — навпаки, плануємо додати багато вигаданих, художніх деталей», — каже режисер.

А тим часом голова Національного комітету спілки родичів жертв 22 липня Тронд Генрі Блаттманн, чий син також загинув на Утойї, виступив проти створення такого серіалу. Думку Андерса Брейвіка, який за свій кривавий злочин відбуває «аж» 21-річний термін ув’язнення у комфортабельній норвезькій тюрмі, поки що не питали.