Не так спитав

14.10.2014

На 161-му виборчому окрузі — скандал, причому доволі незвичний. Кандидат у народні депутаті України Володимир Шульга побив… власного однопартійця. Про це журналістам телефоном розповів сам постраждалий. 67-рiчний чоловік унаслідок ударів опинився прямісінько на лікарняному ліжку. А все лише через те, що хотів дізнатись, чому в штабі панує безлад. Голова виборчого штабу політичної партії «Народний фронт» по 158-му виборчому округу Леонід Василенко хоч і лежить під крапельницею, та мовчати не може: «9 жовтня ми зібралися в окружному штабі на Воскресенській, 15, у Сумах. Забігає Шульга і питає: «Що ви тут робите?». Я йому відповідаю: «Хочу знати, чому така непрозора політика в нас у штабі? Суцільний безлад: ніхто не знає посадові оклади працівників, членів ДВК, спостерігачів. Чому в нас політика така, як у гірші роки Януковича?». За це він дуже сильно мене вдарив».

У штабі політичної партії ситуацію не коментують. Володимира Петровича на місці немає, принаймні так нам повідомила прес-секретар політика. Але історія з бійками, в яких бере участь екс-«губернатор» Сумщини, виникає не вперше. У 2011 році він ногами побив 11-річного хлопчика, однокласника свого сина. До цього хлопці посварилися і влаштували бійку, а вже наступного дня Шульга прийшов розбиратися з кривдником сина сам. Ситуацію зам’яли, а вже наступного року Шульга став народним депутатом України, і недоторканність дозволила йому спокійно жити далі.

Про специфічний норов політика говорять і його однопартійці. Віктор Гончаренко — голова районного виборчого штабу політичної партії «Народний фронт» по 158-му виборчому округу, розповідає: «Коли Шульгу звільняли з посади голови Сумської ОДА, він машиною вивіз усе те, що було нажито попереднім «губернатором» Юрієм Чмирем. У нього навіть прізвисько є «Вова — полтинник», бо кожна послуга його коштувала 50 тис. доларів». «Вова-полтинник» при цьому є людиною достатньо ощадливою: «Шульга, будучи головою обласного штабу «Народного фронту», позбавив грошей на виборчу кампанію власних однопартійців на 158-му виборчому окрузі, відібравши кошти на 161-му, де балотується сам. Він повинен був видати 10 тисяч доларів для нормальної кампанії, а видав лише 10 тисяч гривень, яких недостатньо навіть на Краснопільський район», — говорить Гончаренко.

Наразі Віктор Дмитрович пише листи Турчинову, аби той розібрався з некерованим головою обласного штабу. Нагадаємо, що Володимир Шульга — кандидат у нардепи від Сумщини по 161-му виборчому округу, свого часу перебіг із «Батьківщини» до «Народного фронту». Змінили партійні прапори і Олег Медуниця (кандидат у нардепи по 157-му виборчому округу) та Ірина Купрейчик (160-й округ).