Мадемуазель Бонда

14.10.2014
Мадемуазель Бонда

Леа Сейду.

Французька кінозірка Леа Сейду вже давно вважається однією з найбільш талановитих актрис у себе на батьківщині. У юності дівчина мріяла стати оперною співачкою, готувалася до вступу в Паризьку консерваторію, але збагнула, що через надмірну сором’язливість просто не зможе вийти на сцену. Тож мрії про оперу Леа покинула, вирішивши натомість стати... актрисою. Певна логіка в таких міркуваннях була — якщо зніматися лише в кіно, то на сцену виходити актрисі не обов’язково.

Втім, схоже, згодом природну сором’язливість Сейду переборола, адже вільно почувається і на «червоних доріжках», і на прем’єрах, де опиняється в центрі уваги.

За межами Франції її «помітили» після участі у фільмі Квентіна Тарантіно «Безславні виродки», хоча на той час в активі дівчини вже було кілька номінацій на найпрестижнішу французьку кінопремію «Сезар». Потім були «Північ у Парижі» Вуді Аллена, «Життя Адель» (ця стрічка про лесбійську любов торік здобула гран-прі Каннського фестивалю), «Сен-Лоран» — байопік про видатного модельєра, в якому Леа зіграла музу метра Лулу де ла Фалез, висунуто на здобуття премії «Оскар» у номінації «Найкращий іншомовний фільм».

А невдовзі 29-річна мадемуазель Сейду підкорить іще одну кар’єрну сходинку, про яку потайки мріє більшість молодих актрис. Як повідомляють британські таблоїди, режисер Сем Мендес саме її відібрав на роль «фатальної жінки» в черговому епізоді «бондіани». Щоправда, поки що невідомо, зіграє Леа «дівчину Бонда» чи, навпаки, зловісну красуню, яка зваблюватиме спецагента 007 (цю роль знову виконає Деніел Крейг) з метою його знешкодити.

Зйомки нової серії пригод Джеймса Бонда, яка поки що не має назви, стартують у грудні, а прем’єру заплановано на осінь наступного року.