Блиск «зірок» та сила «титанів»

08.10.2014
Блиск «зірок» та сила «титанів»

Капітан «Тампи-Бей» Стівен Стемкос готовий до старту сезону. (з сайта www.nhl.com.)

На диво спокійно наближається до свого старту новий, 98-й за ліком, регулярний сезон Національної хокейної ліги. Ні тобі страйку профспілок, ні революційних нововведень, ні зимових олімпійських пауз, ні відміни матчу «Всіх зірок», — усе має ознаки «буденного» чемпіонату, який сьогодні бере свій початок за океаном.

Після річної перерви, коли в найсильнішій лізі світу не було жодного нашого співвітчизника, українські вболівальники знову матимуть змогу вболівати «за свого».

Один із представників ветеранського цеху НХЛ, 35-річний Руслан Федотенко, залишившись без роботи в Україні (тут, нагадаємо, він виступав за «Донбас» у КХЛ), повернувся до США, де підписав контракт з «Нью-Джерсі девілз». Хоча, як виявилося, його умови мали вельми специфічний характер. Такий собі «оглядовий» договір, який дозволив «дияволам» після нетривалих оглядин відмовитися від послуг немолодого українця. У міжсезоння Федот зіграв за «Нью-Джерсі» два товариських матчі, після чого був змушений вирушити на пошуки нового клубу. За день до старту «регулярки» не було жодних повідомлень про професійне майбутнє Руслана, проте сумніватися в успішному завершенні кампанії з його працевлаштування не доводиться. Звісно, розраховувати Федотенку на місце у складі команди-фаворитки сезону вже не доводиться, а от хтось із «середняків» НХЛ послугами досвідченого форварда має зацікавитися.

На думку експертів, головним претендентом на виграш Кубка Стенлі в сезоні 2014/2015 буде «Бостон» — переможець попередньої «регулярки», який прагнутиме реабілітуватися за невдалий виступ у «плей-оф», де «ведмеді» у чвертьфіналі поступилися «Монреалю».

Утім, як показує досвід минулих років, зовсім неочікувано для експертів на авансцені можуть з’явитися представники «несіяної» когорти. Які без зіркового блиску, але з наполегливістю титанів виборюють головний трофей НХЛ. Як приклад, «золота» історія «королів» із «Лос-Анджелеса», котрі в сезонах 2011/2012 та 2013/2014 років, не будучи в ролі фаворитів, виграли Кубок Стенлі. Хоча, на думку спеціалістів, захистити свій титул «Кінгз» буде неймовірно складно.