Перший пояс Сашка, останній бій Андрія

07.10.2014
Перший пояс Сашка, останній бій Андрія

Так Олександр Усик бив Деніела Брюера. (з сайта boxnews.com.ua.)

«Арена Львів» уперше приймала вечір великого боксу. Спортивне свято було організоване компанією братів Кличків — K2 Promotions, тож підтримати своїх вихованців приїхав сам мер столиці Віталій Кличко. На радість трибунам, які жваво підтримували українських бійців, у головному поєдинку вечора Олександр Усик здобув дебютний пояс у своїй професіональній кар’єрі — пояс інтерконтинентального чемпіона за версією WBO.

Суперником екс-сімферопольця, який виступає в першій важкій вазі (до 90,89 кг), був Деніел Брюер із Південної Африки (24-5-1). З першого раунду Усик захопив ініціативу і почав побиття помітно нижчого за класом візаві. Брюер тривалий час терпів, але після п’ятого раунду обличчя Деніела зазнало відчутної деформації, а закінчилося все в сьомому раунді. Білошкірий африканець дозволив собі — у стилі Кличка — «відпочити» з опущеними руками і після бокового удару Усика лівою опинився на підлозі.

«Нокаут сам прийшов. Тренери мені казали, що не варто гнатися за ним, а вигравати кожний раунд, і нокаут сам прийде. Так і сталося, — сказав після бою Олександр. — Брюер мене ніяк не здивував. Він опускав руки і був провакатором, але я на це не вівся. Дякую усім уболівальникам, це було круто».

Для олімпійського чемпіона Лондона-2012 Усика ця перемога стала п’ятою в п’яти боях на профі-рингу.

Якщо Сашко лише починає професіональну кар’єру, то 36-річний Андрій Котельник її закінчив. Як аматор він був бронзовим призером Олімпіади-2000 у Сіднеї, як профі — чемпіоном світу WBA в першій на півсередній вазі (2008). Із 2010 року Котеля не боксував, а в прощальному бою на головному стадіоні рідного Львова переміг за очками грузина Олександра Бенідзе, довівши свою статистику до 32-4-1, 13 КО.

«Я хотів гідно піти з боксу. І це вдалося. Ті чотири поразки, які в мене були, — це не мої поразки, це поразки моїх промоутерів. Тому я вважаю, що я непереможний боксер, я не програв жодного бою достроково і не був у нокдауні», — заявив Андрій.