Забивай — на війну не кивай

07.10.2014
Забивай — на війну не кивай

У грі з французами у капітана запоріжців Сергія Онуфрієнка збився приціл.

Другий рік поспіль «Мотор» грає у груповому раунді Ліги чемпіонів, і знову — через відсутність у Запоріжжі пристосованої до міжнародних поєдинків арени — підопічні Сергія Бебешка змушені проводити домашні поєдинки турніру за межами рідного міста. Торік запоріжці приймали гостей-суперників у Харкові. Нині ж тимчасовим притулком для українського чемпіона став Київ, адже, як і у випадку з футбольними єврокубками, столиця Слобожанщини, яка знаходиться в безпосередній близькості з воєнним Донбасом, перебуває у списку заборонених для прийому міжнародних турнірів міст.

Для столичного Палацу спорту поєдинки гандбольної Ліги чемпіонів явище, можна сказати, — забуте. До «Мотора» під куполом головної критої арени країни на найвищому клубному рівні Старого світу грали більше десяти років тому гандболістки київського «Спартака». «Ліга чемпіонів повертається до Києва» — такий лозунг був розміщений на афіші матчу між українським та французьким чемпіоном — сенсаційним «Дюнкерком», який несподівано для багатьох за підсумками минулої першості обійшов місцевих грандів із «ПСЖ» та «Монпельє». І, що важливо, столичні шанувальники гри в ручний м’яч жваво відгукнулися на запрошення організаторів поєдинку, більше ніж наполовину заповнивши трибуни ПС, вхід, на які, до слова, був безкоштовним.

«Дуже дякуємо глядачам, які прийшли підтримати нас. Наступного разу спробуємо їх не розчарувати», — такими були перші слова засмученого наставника «Мотора» Сергія Бебешка на післяматчевій прес-конференції, команда якого в другому «лігочемпіонському» матчі поспіль зазнала мінімальної поразки.

За словами наставника запорізького клубу, в поєдинку проти «Дюнкерка» його підопічні продемонстрували найгіршу гру за весь час своїх виступів у ЛЧ, хоча й завершили з мінімальною перевагою першу половину протистояння з французьким чемпіоном. «Мінімально програти два поєдинки поспіль — серйозний психологічний удар. Але будемо шукати шляхи для покращення нашого турнірного становища», — зазначив керманич «Мотора», який після двох турів посідає останню позицію у своєму секстеті.

Як відзначив після гри капітан запоріжців Сергій Онуфрієнко, його команда дуже погано зіграла в атаці, не реалізувавши значну кількість «ударних» моментів. Кидки здалеку у гравців «Мотора» взагалі не вдавалися, а ті «снаряди», які вони змогли випустити по цілі, лягали в «молоко». «Вважаю, що в захисті ми зіграли непогано, але, забиваючи 21 м’яч, виграти поєдинок Ліги чемпіонів неможливо», — Сергій Бебешко пояснив причини поразки своєї команди. Загалом, на думку тренера, на його підопічних негативним чином впливає внутрішньополітична обстановка, яка змушує «Мотор» грати далеко від дому й жити, як-то кажуть, на валізах.

Погоджується з цим фактом і наставник «Дюркерка» Патрік Казаль — чемпіон світу 1995-го та 2001 років у складі збірної Франції: «Ми знаємо, що Запоріжжя розташоване далеко від Києва і за такий короткий термін господарі зуміли зробити свято гандболу на високому рівні. Бажаю, щоб політична ситуація у вашій країні нормалізувалася якнайшвидше».

Утім, на думку лідера «Мотора» Сергія Бурки, який став найрезультативнішим гравцем у складі своєї команди, показати минулого уїк-енду в Києві зразки своєї кращої гри команда не змогла, бо не вкотилася в сезон. «І справді. Чемпіонат для нас іще не стартував та й спарингів ми зіграли не так багато. У будь-якому разі в наступних матчах спробуємо реабілітуватися за наші поразки», — доповнив свого партнера Онуфрієнко.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чоловіки. Група D. 2-й тур.

«Мотор» (Україна) — «Дюнкерк» (Франція) — 21:23 (10:9)

«М»: Штохль (13 «сейвів»), Кошовий; Бурка (5 голів/11 кидків), Стецюра (5/7, з них 4/4 — семиметрові), Афлітулін (4/7), Онуфрієнко (3/12), Скопінцев (2/3), Козакевич (1/2), Шевельов (1/2), Куриленко (0/1), Евдокимов, Кубатко.

«Д»: Аннотель (13 «сейвів»), Жерар (3 сейва); Емоне (6/7, з них 3/3 — 7м), Надь (5/9), Бютто (4/5), Гійяр (2/4), Туаті (2/3, з них 0/1 — 7м), Мокрані (1/2), Ламон (1/4), Пейович (1/1), Афгур (1/1), Пачковськи (0/1), Судрі (0/2), Бійян, Жумель. Нієто.

«Віве Кельце» (Польща) — «Пік Сегед» (Угорщина) — 37:32, «Ольборг» (Данія) — «Кадеттен» (Швейцарія) — 23:33.

Турнірне становище: «Віве Кельце» — 4, «Ольборг» — 3, «Дюнкерк», «Пік Сегед» — 2, «Кадеттен» — 1, «Мотор» — 0.