ХРОНІКА

03.10.2014

Футбол

Відучора в Україні на матчах єврокубків заборонена експозиція банера з написом «UEFA-we care about Russia» (у перекладі — «УЄФА — ми піклуємося про Росію»).

Про це повідомляється на офіційній сторінці київського «Динамо» у «Фейсбуці». Попри відсутність будь-яких пояснень iз боку УЄФА, можна припустити, що даний витвір львівських ультрас, представлений футбольній спільноті під час матчу «Шахтар» — «Порту», неабияк розгнівав футбольних функціонерів Старого світу, котрих не тільки в Україні, а й у Європі неабияк критикують за відсутність реакції в питанні участі кримських клубів у змаганнях під егідою РФС та рішення віддати російському Санкт-Петербургу право на проведення частини поєдинків футбольного Євро-2020.

Баскетбол

За повідомленням офіційного сайта Суперліги, старт нового чемпіонату України буде відкладений на тиждень і розпочнеться 10 жовтня. Причина — звернення п’яти клубів, які попросили додатковий час для вирішення питань, пов’язаних з їхнім фінансуванням у поточному сезоні. Це звернення підтримала більшість клубів.

Олімпізм

Згідно з рішенням Національного олімпійського комітету, найкращою спортсменкою України у вересні визнано чемпіонку світу з вільної боротьби Юлію Ткач, відому борцівському світу під дівочим прізвищем — Остапчук. Наставника спортсменки Андрія Пістуна названо найкращим тренером місяця.

Волейбол

На жіночому чемпіонаті світу, що триває в Італії, підходить до завершення другий груповий раунд. У кожній iз двох «пульок», де грають по вісім команд, визначається тріо найсильніших, що візьмуть участь у ще одному груповому етапі, за підсумками якого мають визначитися півфіналісти «мундіалю», куди від початку прибуло 24 збірні. Наразі боротьбу за нагороди вже припинили команди з Пуерто-Ріко, Аргентини, Канади, Таїланду, Мексики, Куби, Камеруну та Тунісу.

Чемпіонат світу. Другий груповий раунд. Турнірне становище після 4-х зіграних матчів.

Група Е. Китай — 11, Італія — 10, Домінікана — 8, Японія — 6, Хорватія — 5, Бельгія — 4, Азербайджан, Німеччина — 2.

Група F. США — 12, Бразилія — 11, Росія — 9, Сербія — 8, Болгарія, Нідерланди — 3, Туреччина — 2, Казахстан — 0.