Інтелектуально — не завжди красиво

03.10.2014
Інтелектуально — не завжди красиво

«Ювентус» не зумів зупинити «Атлетико». (з сайта УЄФА.)

Упродовж останніх кількох сезонів «Ювентус» безапеляційно домінує на внутрішній арені. Водночас у єврокубках найсильніша команда Італії залишалася в тіні. Не виключено, що саме з цієї причини власники «Старої синьйори» провели ротацію на тренерському містку, замінивши Антоніо Конте на Массімільяно Аллегрі.

Новий очільник 30-разового чемпіона країни продовжує тримати клубну марку в серії А, де туринці мають стовідсотковий результат. Натомість у Лізі чемпіонів-2014/2015 «чорно-білі» позавчора зазнали перших втрат, мінімально програвши в гостях «Атлетико». Прикметно, що гол, забитий Ардою Тураном у ворота 35-річного Джанлуїджі Буффона, став першим пропущеним м’ячем «Юве» в поточному сезоні.

«Ми знали сильні та слабкі сторони «Атлетико» і не дали їм створити багато хороших моментів. «Ювентус» вдало стримував суперника тривалий час, але таки припустився однієї помилки, яка й обернулася голом», — оцінив дії своєї команди Аллегрі. Зазначимо, що в попередньому турнірі ЛЧ нинішній наставник «Ювентуса» мав «подвійне знайомство» з «матрацниками», коли його «Мілан» двічі поступився іспанцям в 1/8 фіналу змагань. Утім отриманого досвіду не вистачило Аллегрі, аби з новою командою переграти «старого знайомого».

«Вийшла тактично дуже інтелектуальна гра», — зазначив Сімеоне. І справді, видовищним позавчорашній поєдинок між іспанським та італійським чемпіонами назвати важко. На двох команди створили всього лише кілька небезпечних моментів, тоді як більшу частину ігрового часу точилася позиційна боротьба в центрі поля. Часом вона переходила в грубість, через що головний арбітр матчу Фелікс Брих показав футболістам вісім жовтих карток, шість з яких — представникам гостей.

«Чому не грали в тому атакувальному стилі, що демонструємо в чемпіонаті Італії? «Атлетико» добре обороняється і мало пропускає, тому ми не могли йти вперед, відкриваючи простір для контратак. Відтак були змушені тримати м’яч без серйозного просування вперед», — пояснив обрану тактику на гру очільник «Юве».

Через невиразну гру своїх підопічних у протистоянні з дебютантом ЛЧ був змушений виправдовуватися й очільник «Реалу» Карло Анчелотті. Його «Реал» — чинний володар Кубка чемпіонів iз великими труднощами вирвав перемогу над болгарським «Лудогорцем», завдяки точному удару Каріма Бензема, який вийшов на заміну. Як пояснив Анчелотті, «збій» у грі «вершкових» виник через масову ротацію гравців «основи», яким італієць вирішив дати перепочинок. Хоча повний матч провели обидва лідери мадридців — Гарет Бейл та Кріштіано Роналдо. Останній iз них запам’ятався хіба що нереалізованим пенальті.

А от головний тренер «Арсеналу» не приховував радості від удалих дій свого нового підопічного Дані Уелбека, який у міжсезоння переїхав iз Манчестера до Лондона. У грі проти «Галатасарая» екс-нападник «МЮ» відзначився «хет-триком», що став першим у його кар’єрі.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 2-й тур (поєдинки середи). Група А. «Атлетико» (Іспанія) — «Ювентус» (Італія) — 1:0 (Туран, 75), «Мальме» (Швеція) — «Олімпіакос» (Греція) — 2:0 (Розенберг, 42, 82).

Турнірне становище: «Ювентус», «Атлетико», «Мальме», «Олімпіакос» — 3.

Група В. «Базель» (Швейцарія) — «Ліверпуль» (Англія) — 1:0 (Штреллер, 52), «Лудогорець» (Болгарія) — «Реал» (Іспанія) — 1:2 (Марселіньйо, 6 — К. Роналдо, 24 (пен.); Бензема, 77; нереалізоване пенальті: К. Роналдо, 10 («Р»)).

Турнірне становище: «Реал» — 6, «Базель», «Ліверпуль» — 3, «Лудогорець» — 0.

Група С. «Зеніт» (Росія) — «Монако» (Франція) — 0:0, «Байєр» (Німеччина) — «Бенфіка» (Португалія) — 3:1 (Кісслінг, 25; С.-Х. Мін, 34; Чалханоглу, 63 (пен.) — Сальвіо, 62).

Турнірне становище: «Зеніт», «Монако» — 4, «Байєр» — 3, «Бенфіка» — 0.

Група D. «Арсенал» (Англія) — «Галатасарай» (Туреччина) — 4:1 (Уелбек, 22, 30, 52; Санчес, 41 — Їлмаз, 63 (пен.); вилучення: Щесни, 60 («А»)), «Андерлехт» (Бельгія) — «Боруссія» (Д, Німеччина) — 0:3 (Іммобіле, 3; А. Рамос, 69, 79).

Турнірне становище: «Боруссія» (Д) — 6, «Арсенал» — 3, «Андерлехт», «Галатасарай» — 1.