Діана орденоносна

25.09.2014
Діана орденоносна

Діана Крюгер.

Зірка «Трої» і «Безславних виродків» Діана Крюгер народилася в Німеччині, кар’єру робить у США, але обожнює Францію. Актриса вільно володіє французькою і намагається якомога частіше бувати в улюбленому Парижі. «Коли я вперше потрапила в це місто, то подумала, що більше ніколи не зможу його залишити, — розповіла Крюгер в одному з нещодавніх інтерв’ю. — Саме у Франції я б хотіла ростити дітей та провести старість».

І Франція відповіла їй взаємністю: днями 38-річній Діані вручили Орден мистецтв і літератури — одну з найбільш почесних французьких нагород, якою може бути відзначено громадянина іншої держави. Урочиста церемонія нагородження відбулася в міністерстві культури Франції. Орден, кавалерами якого стають «особистості, які відзначилися досягненнями в художній або літературній галузі чи внеском у поширення мистецтва й культури Франції у світі», до грудей кінозірки приколола особисто міністр Флер Пельєрін.

До речі, акторська кар’єра Діани, яка тоді ще носила своє справжнє прізвище Хайдкрюгер, почалася саме в Парижі. Там успішна німецька модель закінчила школу акторської майстерності, познайомилася з визначним режисером Люком Бессоном і з його легкої руки дебютувала в кіно. Колишній чоловік актриси, Гійом Кане, — французька кінозірка. Вони досі залишаються друзями, хоча розлучені вже вісім років. Майже стільки ж Діана зустрічається з актором Джошуа Джексоном, який супроводжував її під час нагородження в Парижі.