ХРОНІКА

25.09.2014

Велоспорт

На чемпіонаті світу з велошосе в іспанській Понферраді українка Анна Соловей сенсаційно потрапила в число призерів у гонці з роздільним стартом на 29,5 км. 22-річна уродженка Хмельниччини, яка наразі представляє Луганськ, поступилася лише німкені Лізі Бреннауер. Та була швидшою за нашу співвітчизницю на 18,68 сек. «Бронзу» здобула Евелін Стівенс зі США.

Востаннє на чемпіонатах світу з велоспорту на шосе представники України вигравали медаль у 2000 році, коли Сергій Гончар став чемпіоном у «розділці».

Баскетбол

Згідно з рішенням АБКУ «Суперліга», новий чемпіонат України серед чоловічих команд в елітному дивізіоні стартує 4 жовтня матчем «Миколаїв» — «Будівельник». На старт загалом виходять лише 11 команд. Крім двох зазначених вище, це «Говерла», «Дніпро», «Дніпро-Азот», «Київ», «Одеса», «Політехніка-Галичина», «Ферро-ЗНТУ», «Хімік», «Черкаські мавпи».

Таким чином, порівняно з минулим сезоном суперліга втратила три клуби — «Азовмаш» (Маріуполь), БК «Донецьк» і СК «Кривбас» (Кривий Ріг). Для перших двох фінансові проблеми були помножені на бойові дії в Донецькій області.

Переможець другого за силою дивізіону — вищої ліги — БК «Кіровоград» не скористався правом підвищитись у класі через брак фінансування.

Тривалий час велися розмови про вихід у суперлігу київського БК «Авангард». Цю команду тренує Андрій Подковиров, а поруч із молодими баскетболістами в «Авангарді» грають такі відомі й досвідчені майстри, як Володимир Гуртовий, Олег Салтовець, Максим Балашов, Дмитро Корабльов. Однак «фіолетово-жовті» ще на рік залишаться у «вишці» через непосильний розмір заявочного внеску до суперліги (донедавна він становив 2 млн. дол.).

Регулярний чемпіонат суперліги 2014/15 гратимуть у три кола, по завершенні яких відбудеться розіграш «плей-оф» для кращої вісімки. Усі серії «плей-оф» триватимуть до трьох перемог однієї з команд.