Ракетка на мільйон доларів

25.09.2014
Ракетка на мільйон доларів

Задоволена Еліна Світоліна. (з сайта «Сапронов-теніс».)

Еліна Світоліна стала п’ятою тенісисткою в історії України, яка заробила на професіональних турнірах 1 млн. доларів. При цьому представниця Харкова досягла цього порогу в наймолодшому віці порівняно з іншими співвітчизницями: 12 вересня Еліні виповнилося тільки 20 років.

Як повідомляє сайт спонсора Світоліної «Сапронов-теніс», серед активних тенісисток України тільки призові Катерини Бондаренко ($2 186 465) та Ольги Савчук ($1 033 578) обчислюються семизначними цифрами. З-поміж зірок минулих років «мільйонницями» були також Альона Бондаренко й Тетяна Перебийніс.

До цього тижня сума призових першої ракетки України, зароблених за кар’єру, становила $969 270. Однак учора стало відомо, що Еліна Світоліна вийшла до чвертьфіналу представницького турніру в Ухані, Китай, із призовим фондом $2,44 млн. А це означає, що в Ухані уродженка Одеси заробить як мінімум 50 700 «зелених».

До кращої вісімки уханського турніру Світоліна пройшла без зайвої боротьби. У матчі третього раунду Еля мала зіграти з іспанською тенісисткою Гарбін Мугуруса, але та відмовилася продовжувати турнір через травму. Нагадаємо, у двох попередніх колах Світоліна перемогла італійку Камілу Джорджі та сильну німкеню Сабіну Лісіцьки. У чвертьфіналі суперницею українки буде ще потужніша спортсменка з Німеччини Ангеліка Кербер — восьма ракетка світу та сьома «сіяна» на турнірі. Вчора вона легко перемогла Барбору Заглавову-Стрицову з Чехії — двічі по 6:1. Нагадаємо, минулого тижня в Токіо Світоліна зустрічалася з Кербер у другому колі «мільйонника» в Токіо і програла — двічі по 4:6.

Наразі Еліна — 33-тя ракетка рейтингу WTA — є однією з найперспективніших молодих тенісисток світу. Про це свідчить і той факт, що її включили до відбору на «турнір висхідних зірок», який пройде в Сінгапурі 17-26 жовтня паралельно з чемпіонатом «топ-8» рейтингу WTA. Учасниць змагання молодих відбирають інтернет-голосуванням (по дві представниці «решти світу» та азіатсько-тихоокеанського регіону). Проголосувати за Світоліну можна й потрібно на сайті www.wtafinals.com/Rising-Star-Poll.

А ТИМ ЧАСОМ…

Турнір ITF у Лас-Вегасі (призовий фонд — 50 тис. дол.). Фінал кваліфікації. К. Бондаренко (Україна) — Ембрі (США) — 6:4, 6:0.

Турнір ITF у Клермон-Феррані (25 тис. дол.). Перше коло. Бейгельзімер (Україна) — Керкхов (Голландія) — 6:3, 3:6, 1:6.

«Челленджер» у Сібіу (80 тис. дол.). Перше коло. Смирнов (Україна) — Бркич (Боснія) — 6:3, 2:6, 3:6.