Кім Чен і сир

24.09.2014
Кім Чен і сир

Кім Чен Ин.

Якщо росіяни ще тільки починають звикати до відсутності харчів європейського виробництва на полицях місцевих магазинів, то пересічні мешканці Північної Кореї ні іспанського хамону, ні французького вина чи італійських макаронів узагалі ніколи не бачили. Чого, звісно, не скажеш про їхнє керівництво, через яке в країні склалася така ситуація.

Як повідомляє газета «Дейлі стар», чинний вождь КНДР Кім Чен Ин надзвичайно полюбляє швейцарський сир «Емменталь». Спеціально для нього ці заморські ласощі найсвіжішими постачають із самої Швейцарії, де, власне, онук засновника КНДР Кім Ір Сена й призвичаївся до «Емменталю» під час навчання у приватній школі.

І поки значна частина його народу голодує чи ледве зводить кінці з кінцями, північнокорейський очільник уже об’ївся цим сиром до ожиріння. Той факт, що Кім Чен Ин помітно додав зайвої ваги, підтверджують і його останні фото, які дійшли до західної преси. І хоча це не може не впливати на стан його здоров’я, навряд чи молодого вождя надто засмучують зміни у фігурі. Як припускають північнокорейські дисиденти, яким вдалося втекти з КНДР, Чен Ин лише радіє з того, що і зовні стає все більш схожим на свого легендарного дідуся-диктатора.