У всьому винна Вінниця

У всьому винна Вінниця

Наприкінці травня 2015 року Центр літературної освіти планує реалізувати проект поетки Ірини Вікирчак та провести у Вінниці І Міжнародний літературний фестиваль Intermezzo. Захід буде присвячено постаті видатного українського письменника Михайла Коцюбинського, який 150 років тому народився у славному місті Вінниця в сім’ї дрібного урядовця.

Голос народу про Майдан і не тільки

Голос народу про Майдан і не тільки

Днями літературний простір «Гогольфесту» був переповнений відвідувачами, хоча це вже друга презентація книги «Літопис самовидців: дев’ять місяців українського спротиву». Перша відбулася на початку вересня у рамках Форуму видавців у Львові.

Нестоптаний Ряст

Нестоптаний Ряст

З Юрієм Рястом я познайомилася ще на початку 2000-х на засіданні літературного об’єднання «Радосинь», які веде при Спілці письменників Дмитро Чередниченко. Чомусь одразу вирізнила його серед інших, й одразу запали в душу його рядки: «Впізнаю тоді трави в обличчя, та не згадую вже імена».

«Чорне намисто» при білій хаті

«Чорне намисто» при білій хаті

У «Щербенко Арт Центрі» з четверга експонується проект Зінаїди Ліхачової «Чорне намисто». Він складається із двох частин — великі дерев’яні намистини чорного кольору, нанизані в разок і розкладені на піщаній поверхні, і відео нареченої в білій сукні, що одягає на себе разки чорного намиста, яке транслюється на кілька шарів марлевого екрану, від чого зображення дрижить, плавиться і розшаровується.

Обережно! Сучасна культура!

Обережно! Сучасна культура!

Так і хочеться сказати: а Влад Троїцький попереджав. Ще на початку мультидисциплінарного фестивалю сучасної культури, який проходив на забутому Богом і людьми столичному заводі у промзоні на Видубичах з 11 по 21 вересня, батько «Гогольфесту» зазначав, що не мине і десяти днів, як кожен із відвідувачів подивиться на світ широко відкритими очима, зрозуміє, що меж немає, і буде готовий на кардинальні зміни у своєму житті.

Всі статті рубрики