НОВИНИ ПЛЮС

18.09.2014

«Молодість» оголосила перших учасників

Відбіркова комісія київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» назвала перших учасників повнометражного міжнародного конкурсу. Це — 7 фільмів iз Німеччини, Індії, Ефіопії, Австрії та інших країн. До цього списку потрапила й українська картина «Брати. Остання сповідь» Вікторії Трофименко за мотивами роману шведського письменника Торґні Ліндґрена «Джмелиний мед», де зіграли львівські актори Наталка Половинка та Микола Береза. Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» пройде уже 44-й раз iз 25 жовтня по 2 листопада.

«Плем’я» знову найкраще

14 вересня на ХІХ Міланському міжнародному кінофестивалі кінострічку Мирослава Слабошпицького «Плем’я» визнано найкращою художньою роботою 2014 року. Журі вручило нагороду режисерові, наголосивши, що це «фільм, який кидає виклик межам». Також ця стрічка потрапила до довгого списку претендентів на звання кращого європейського фільму року. Номінації на призи Європейської кіноакадемії будуть оголошені 8 листопада на кінофестивалі в Севільї, а церемонія вручення нагород пройде 13 грудня у Ризі.

Сонцепоклоннику — 150!

До 150-річчя з дня народження Михайла Коцюбинського Центральний державний кінофотофоноархів імені Г. Пшеничного відкрив онлайн-виставку, на якій оприлюднено близько двох десятків фотографій самого письменника, його родини, подій, у яких Коцюбинський брав участь разом iз Лесею Українкою, Василем Стефаником, Оленою Пчілкою та іншими діячами культурного та політичного життя країни.