ХРОНІКА

18.09.2014

Втрати

Учора в Києві на автодромі «Чайка» розбився на смерть знаменитий український футболіст Андрій Гусин. Як повідомили у Федерації мотоспорту України з посиланням на очевидців, Андрій на величезній швидкості зайшов у поворот і вилетів із траси. Шансів вижити у нього не було. Раніше 41-річний Гусин займався автомобільним спортом, брав участь у гонках, але останнім часом захопився мотоциклом. Колишній гравець київського «Динамо» та збірної України по завершенні кар’єри зайнявся тренерською діяльністю, очолював «Динамо-2» (Київ), працював асистентом у російських командах «Крилья Совєтов» та «Анжі».

Стрільба

На світовій першості зі спортивної стрільби, що триває в іспанській Гранаді, чоловіча збірна України здобула «золото» у стрільбі з малокаліберного пістолета на 25 м, набравши в сумі 1699 очок. На найвищу сходинку п’єдесталу піднялися Павло Коростильов, Роман Бондарук і Олександр Петрів.

Нагадаємо, що раніше на ЧС у Гранаді українські стрільці виграли «срібло» і дві «бронзи».

Інфраструктура

Господарський суд Харківської області виніс рішення за позовом заступника обласного прокурора в інтересах держави в особі Харківської облради до ТОВ «СК «Стадіон «Металіст» і розірвав договір купівлі-продажу цього спорткомплексу. Також суддя постановив стягнути з ТОВ судовий збір у розмірі 1,218 тис. грн.

Таким чином, арена, викуплена торік президентом ФК «Металіст», олігархом Сергієм Курченком, повертається в державну власність.

* * *

У ФФУ повідомили, що вже готовий ескіз нової бази для збірних команд України з футболу, на черзі — проектна документація і будівництво комплексу споруд у Вишгороді (Київська область). У федерації обіцяють до кінця 2015 року спорудити критий манеж зі штучним покриттям та ще одне трав’яне поле з сучасною інфраструктурою, де тренуватимуться всі українські збірні — національна, молодіжна, юнацькі різних вікових категорій, жіноча. «Бюджет — 4,8 мільйона євро», — поінформував канал «Футбол 1» член виконкому ФФУ Віталій Пилипенко.

Теніс

Турнір АТР У Меці (призовий фонд — 410 тис. євро). Перший раунд. Ніємінен (Фінляндія) — Стаховський (Україна) — 6:1, 6:4.

Турнір ITF у Шрусбері (25 тис. дол.). Перший раунд. Бейгельзімер (Україна, 5) — Лім (Франція) — 6:1, 6:0.

Турнір WTA в Токіо (призові - 1 млн. дол.). Другий раунд. Кербер (Німеччина, 1) - Світоліна (Україна) — 6:4, 6:4.

Баскетбол

Після виступу на чемпіонаті світу в Іспанії чоловіча збірна України піднялася на п’ять позицій у рейтингу ФІДЕ й тепер значиться на 40-й сходинці з 20 очками.

Чільна десятка виглядає так: США (1040), Іспанія (705), Аргентина (455), Литва (447), Франція (360), Росія (353), Сербія (344), Туреччина (284), Бразилія (277), Греція (226).

Волейбол

Чоловіки. Чемпіонат світу (Польща). Третій груповий етап (топ-6). Група G. Польща — Бразилія — 3:2 (25:22, 22:25, 14:25, 25:18, 17:15). Група H. Франція — Німеччина — 3:0 (25:15, 26:24, 25:22).

Гандбол

Клуб «Динамо-Полтава» — чемпіон України 2013 року — підтвердив свою неучасть у чемпіонаті країни серед чоловічих команд суперліги сезону 2014-2015. Водночас ГК «Портовик» (Іллічівськ) звернувся до комітету з проведення змагань УГЛ із проханням відтермінувати подачу заявки у зв’язку з вирішенням питань фінансового забезпечення.

Для забезпечення цілісності чемпіонату України комітет офіційно звернувся до гандбольних клубів Молдови. Бажання брати участь у відкритій першості України висловив ГК «Олімпус-85» (Кишинів).