«Туше» для п’єдесталу

11.09.2014
«Туше» для п’єдесталу

На ЧС-2014 у Ташкенті розпочалися запеклі баталії борчинь. (з сайта unitedworldwrestling.org.)

Слідом за майстрами вільного стилю змагальну естафету на чемпіонаті світу, що триває в Ташкенті, підхопили представниці прекрасної статі, котрі, як і чоловіки, розігрують нагороди у восьми вагових категоріях.

На попередньому «мундіалі», який проходив у Будапешті, наша жіноча команда здобула одну нагороду — чемпіонкою світу стала Аліна Стадник-Махиня. Щоправда, до Узбекистану захищати титул представниця Донеччини приїхала з дівочим прізвищем, адже не так давно розійшлася з уже колишнім чоловіком Романом Стадником.

Важко сказати, що саме вплинуло на рівень готовності нашої спортсменки, проте повторити в Ташкенті минулорічний чемпіонський шлях Аліні Махині не вдалося. Упевнено здолавши в кваліфікаційній сутичці (вага до 69 кг) Марію Акосту з Венесуели (5:1), вже в наступному раунді — 1/8 фіналу — чемпіонка світу-2013 поступилася японці Сарі Дошо (4:7), яка, до слова, на минулому «мундіалі» виграла «бронзу».

Не знайшла аргументів проти іншої представниці Японії — Ері Тосаки — ще одна наша співвітчизниця Наталя Пульковська (до 48 кг), яка в 1/8 фіналу поступилася представниці Країни Східного Сонця з розгромним рахунком — 0:11.

Недовгим вийшов і турнірний шлях у Оксани Гергель. Здобувши дві перемоги на старті, в чвертьфіналі вагової категорії до 60 кг українка поступилася болгарці Тайбе Юсейн. Водночас Ірині Харів, яка змагається у вазі до 55 кг, учора по обіді вдалося пробитися до півфіналу, по черзі «розібравшись» з француженкою Аурелією Бассет та китаянкою Жау Дон.

Що ж до чоловічої збірної «вільників», то свій виступ на ЧС-2014 вони завершили з однією нагородою. Срібний призер Олімпіади-2012 Валерій Андрійцев (до 97 кг) приніс команді Руслана Савлохова «бронзу». У втішному «фіналі» уродженець Козельця дуже швидко — за 1 хв. 7 секунд — здолав грузина Елізбара Одікадзе, поклавши того на лопатки. А от представник України в категорії до 74 кг Рустам Дудаєв у сутичці за «бронзу» так само легко, опинившись на третій хвилині протистояння на «туше», поступився американцю Ернесту Барроузу.

Зрештою, в загальному очковому заліку, набравши 20 балів, команда Руслана Савлохова розділила зі збірною США 9-10 сходинку. Першими ж стали, здобувши п’ять золотих відзнак і назбиравши 62 очка, росіяни.