Кращі поміж других

10.09.2014

Слова Андрія Ярмоленка про те, що збірна України завжди погано починає відбори, вочевидь стосуються не тільки національної збірної. Кваліфікація нашої «молодіжки» на чемпіонат Європи-2015 також розпочалася з невдачі. У стартовому матчі підопічні Сергія Ковальця вдома поступилися збірній Хорватії, яка, в підсумку, й виграла «пульку». Натомість наші футболісти мусили докладати максимальних зусиль, аби «вчепитися» за другу сходинку, яка, щоправда, на 100 відсотків не гарантує участі в «плей-оф», куди, зазначимо, потрапляють усі переможці десяти відбіркових груп та лише чотири кращі команди з других позицій.

Зрештою, після позавчорашньої перемоги над Ліхтенштейном підопічним Ковальця навіть вдалося наздогнати за очками «картатих», утім перевага хорватів у очних стосунках (вони й у матчі-відповіді відібрали у наших очки) залишила «синьо-жовтих» на другій сходинці. Водночас потужно проведені зустрічі з іншими учасниками групи №5, яким «синьо-жовті» не віддали жодного пункту, дозволяє команді Сергія Ковальця з оптимізмом дивитися на своє майбутнє. І хоча фінальні підсумки групового турніру будуть підбиті трохи пізніше, зараз можна констатувати, що результати української «молодіжки» є одними з найкращих поміж колективів, що наразі посідають другі місця у своїх «пульках».

ТАБЛО

Молодіжний чемпіонат Європи-2015 (до 21 року). Група №5. Україна — Ліхтенштейн - 3:0 (Кулач, 23, 58, Цан, 63 (у свої ворота); Україна: Шевченко, Писко, Приндета, Мякушко, Вакуленко, Болбат, Тотовицький (Юсов, 46), Юрченко, Буяльський, Мемешев (Рижук, 80), Кулач (Малиновський, 71)), Швейцарія — Латвія — 7:1.

Підсумкове становище: Хорватія, Україна — 19, Швейцарія — 15, Латвія — 6, Ліхтенштейн — 0.