43 з половиною... шкарпетки

09.09.2014

Власники собак нерідко борються зі звичкою своїх улюбленців «зажовувати» дрібні предмети одягу або інші речі, аж ніяк не призначені для собачих нутрощів. Але німецький дог із міста Портленд в американському штаті Орегон, схоже, побив усі рекорди. Під час операції ветеринари вийняли з його шлунка... 43 з половиною шкарпетки.

Насправді операцію, яка тривала більше двох годин, провели в лютому цього року. Але повідомили про неї пресі лише наприкінці минулого тижня — лікарі хотіли впевнитися, що пес виживе й одужає.

Як розповів господар дога, звички ковтати шкарпетки він за своїм чотирилапим другом не помічав. І лише коли пес перестав їсти й кілька днів поспіль страждав від нудоти, вирішив показати його ветеринару. Рентген виявив у шлунку сторонні предмети, але що це саме шкарпетки, з’ясувалося лише під час операції.

Керівництво клініки надіслало рентгенівський знімок собачої утроби на конкурс «Що вони їли?», який організовує американський ветеринарний журнал. Цей випадок разом із жабою, що проковтнула 30 каменів, та ще одним псом, який заглитав рожен для грилю, увійшов у трійку призерів.