ХРОНІКА

05.09.2014

«Формула-1»

Міжнародна федерація автоспорту всерйоз розглядає можливість скасування етапу «королівських» перегонів у Росії, який уперше в її історії в жовтні має прийняти Сочі. Про це в інтерв’ю британському виданню «Телеграф» заявив відомий фінський автогонщик Арі Ватанен, який нині очолює федерацію автоспорту Естонії. За його словами, керівник ФІА Жан Тодт виношує таку ідею. «Нам треба відповісти на питання, підтримуємо ми режим Путіна або ні. Часто кажуть, що у «Формулі-1» не слід змішувати політику і спорт, але режим у Росії вже змішав ці поняття, тому ми зобов’язані реагувати. Тепер справа за Берні Еклстоуном (директором-розпорядником Ф-1), він повинен скасувати гонку. Після Другої світової війни це перша така безпрецедентна подія. Ми повинні поставити собі питання, яку ми хочемо історію для себе», — цитує Ватанена британське видання.

Велоспорт

Багатоденка «Вуельта». 11-й етап. 1. Ару («Астана») — 3:41.03. 2. Вальверде («Мовістар»). 3. Родрігес («Катюша»). 4. Контадор («Тінькофф Саксо») — +0.06... 124. Попович («Трек») — +13.33...

Загальний залік: 1. Контадор — 40:26.56. 3. Вальверде — +0.20. 3. Уран («Омега») — +1.08... 120. Попович — 1:21.23.

Нещодавній лідер генеральної класифікації колумбієць Наїро Кінтана на другому етапі поспіль «випав» із сідла, після чого був змушений знятися з перегонів.

Теніс

Відкритий чемпіонат США. Чвертьфінали. Чоловіки. Джокович (Сербія, 1) — Маррей (В. Британія, 8) — 7:6 (7:1), 6:7 (1:7), 6:2, 6:4. Ваврінка (Швейцарія, 3) — Нішікорі (Японія, 10) — 6:3, 5:7, 6:7 (7:9), 7:6 (7:5), 4:6.

Жінки. С. Уїльямс (США, 1) — Пеннетта (Італія, 11) — 6:3, 6:2. Азаренко (Білорусь, 16) — Макарова (Росія, 17) — 4:6, 2:6.

Футбол

«Зоря» погрожує не вийти на матч шостого туру чемпіонату країни проти «Динамо», який за рішенням прем’єр-ліги має відбутися 13 вересня. Як пояснює позицію клубу її генеральний директор Сергій Рафаїлов, луганчани вимагають проведення поєдинку на день пізніше, як це було узгоджено раніше.

«Попередньо матч був призначений на 14 вересня. І тут почалися якісь рухи: дзвонить Прем’єр-ліга, дзвонить «Динамо», мовляв, ми повинні грати в суботу. А чому? Ми їм пояснили, що у нас багато футболістів «основи», які виступають за молодіжну збірну. За такого ігрового навантаження, яке було у нас останнім часом, природно, тренери і керівництво хотіли, щоб матч відбувся в неділю», — пояснив Рафаїлов. У свою чергу динамівці прагнуть отримати трохи більше часу, аби краще підготуватися до старту в груповому раунді Ліги Європи, й підкріплюють своє прохання про перенесення матчу фактом того, що й інші учасники ЛЄ — «Дніпро» та «Металіст» — також гратимуть свої матчі шостого туру 13 вересня.