НОВИНИ ПЛЮС

04.09.2014

Рада депутатів втрачає, ЦВК — набуває

Центрвиборчком зареєстрував першого кандидата в народні депутати на майбутніх парламентських виборах. Ним став Валерій Шупта, 1975 року народження, безпартійний, директор ТОВ «Полмарк», який балотується в народні депутати як самовисуванець в окрузі N144 (Полтава). Окрім Шупти, документи до ЦВК подали ще 18 претендентів.

А тим часом у Верховній Раді пішов зворотний процес: депутат фракції «Батьківщина» Володимир Полочанінов, не чекаючи навіть виборів, подав заяву про складання депутатських повноважень. Мотивацію свого вчинку Полочанінов виклав так: «Це єдиний можливий і логічний крок для мене як для людини і громадянина, котрий щиро бажає жити і працювати в сильній та успішній державі Україна... Зараз мені вже нічого робити в цьому залі, тому що все, що в ньому відбувається, не має ніякого відношення ні до моєї країни, ні до війни, яка в ній iде, ні до реформ, бо всі на виборах і зайняті тільки цим», — написав депутат на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Сьогодні суд продовжить ліквідовувати КПУ

4 вересня 2014 року о 10.00 Окружний адміністративний суд міста Києва (вул. Велика Васильківська, 81-А) продовжить розгляд справи за позовом Міністерства юстиції України та Державної реєстраційної служби України до Комуністичної партії України (щодо заборони її діяльності) йдеться в повідомленні Міністерства юстиції. Нагадаємо, 14 серпня Окружний адміністративний суд Києва оголосив перерву на невизначений термін в розгляді позову про заборону діяльності Комуністичної партії України. Мін’юст України просить суд заборонити діяльність КПУ за сепаратизм.

Хрещатик відремонтували за 10 мільйонів гривень

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що вартість ремонтних робіт на вулиці Хрещатик склала 10 мільйонів гривень. Про це він заявив в інтерв’ю «Українським новинам». Проте цей ремонт — частковий. За словами Кличка, вартість повної заміни асфальту склала би 30 мільйонів гривень. «З урахуванням того, що стан доріг у Києві залишає бажати кращого, а Хрещатик перекладали минулого року, ми прийняли рішення частково відремонтувати проїжджу частину», — відзначив Кличко. Він додав, що зекономлені кошти будуть спрямовані на ремонт тих доріг, які перебувають у дуже поганому стані.

Раніше, нагадаємо, «київавтодорівці» оцінювали вартість косметичного ремонту дорожнього покриття на центральних вулицях Києва у 7 мільйонів гривень. А вартість ремонту на майдані Незалежності — у більш ніж 60 мільйонів гривень. Також повідомлялося, що за час протистоянь у центрі столиці сильно постраждали фонтани, і на їх ремонт потрібно також близько 7 мільйонів гривень.