ХРОНІКА

04.09.2014

Футбол

Одразу п’ятеро футболістів «Іллічівця» залишили розташування клубу. Як повідомив наставник маріупольців Микола Павлов, Федотов та Калінін, не бажаючи жити в блокадному місті, взагалі попрощалися з командою, а Чижов, Іщенко та Довгий не повернулися в місце постійного базування після виїзного поєдинку з «Шахтарем». Слід відзначити, що в «Іллічівці» розглядають можливість переїзду в місто Новомосковськ, що в Дніпропетровській області.

* * *

Зважаючи на війну на Донбасі, УЄФА заборонив проводити єврокубкові матчі в Харкові та Дніпропетровську. Відтак «Дніпро» та «Металіст» свої домашні поєдинки в груповому раунді Ліги Європи гратимуть у Києві та Львові відповідно.

* * *

Президент ФІФА Йозеф Блаттер заявив, що Міжнародна федерація футболу не планує з політичних мотивів забирати у Росії право на проведення ЧС-2018, як того вимагають окремі країни-члени ЄС. «Зараз питання про позбавлення Росії права на проведення ЧС-2018 не стоїть. Ми перебуваємо в тій ситуації, коли є повна довіра до країн-господарок чемпіонатів світу 2018 і 2022 років», — сказав швейцарець. Щоправда, досі не завершене розслідування щодо «купівлі» «мундіалю» Катаром, остаточну доповідь щодо якого незабаром має зробити комітет з етики ФІФА. Не виключено, що після цього Блаттер може змінити свою думку.

Теніс

Чоловіча збірна України оголосила свій склад на матч «плей-оф» Світової групи проти команди Бельгії, який відбудеться 12—14 вересня в Таллінні. За «синьо-жовтих» зіграють Сергій Стаховський, Ілля Марченко, Денис Молчанов та Сергій Бубка-молодший. Перша ракетка країни Олександр Долгополов через травму команді не допоможе.

Велоспорт

Багатоденка «Вуельта». 10-й етап. Гонка з роздільним стартом — 36,7 км.

1. Мартін («Омега») — 47.02. 2. Уран («Омега») — +0.15. 3. Канчеллара («Трек») — +0.18. 4. Контадор («Тінькофф Саксо») — +0.39... 90. Попович («Трек») — +4.13...

Загальний залік: 1. Контадор — 26:35.39. 3. Вальверде («Мовістар») — +0.27. 3. Уран — +0.59... 123. Попович — 1:07.54.

Колумбієць Наїро Кінтана, який перед 10-м етапом очолював загальний залік «Вуельти», на одному з крутих віражів «розділки» зазнав серйозного падіння, програвши в підсумку переможцеві індивідуальної гонки більше чотирьох хвилин. «Слід визнати, що боротьба за червону майку завершилася. Тепер буду допомагати Вальверде», — сказав лідер «Мовістар» Кінтана.