На кону — битва титанів

04.09.2014
На кону — битва титанів

Каролін Возняцьки. (з офіційного сайта змагань.)

Вочевидь, не кожен зрілий професіональний тенісист може похвалитися такими здобутками, що вже має 20-річна канадка Єжені Бушар, яка лише другий сезон грає дорослі турніри. Так, на двох перших у році турнірах «Великого шолома» молода тенісистка з Канади діставалася півфіналів, а свій виступ на Уїмблдоні-2014 вона завершила у статусі фіналістки. Водночас цьогорічний «Ю-Ес оупен» вийшов для Єжені не таким удалим — у четвертому колі змагань вона поступилася росіянці Катерині Макаровій, котра сьогодні вночі за вихід до «топ-4» боролася з екс-першою ракеткою планети — білорускою Вікторією Азаренко, яка нині посідає лише 17-ту позицію рейтингу WTA. У разі успіху крикливу представницю Білорусі в півфіналі, найімовірніше, чекатиме зустріч із нинішнім лідером жіночого тенісу — американкою Сереною Уїльямс, котра вночі за київським часом екзаменувала італійку Флавію Пеннетту (11).

Водночас до чільної четвірки вже пробилася інша екс-прима світового тенісу. Данка Каролін Возняцьки (10), яка, до слова, досі не виграла жодного турніру «Великого шолома», в чвертьфіналі просто «змела» з корту знану Сару Еррані з Італії (13) — 6:0, 6:1. «Я намагалася діяти якомога агресивніше. І ця тактика принесла мені успіх», — Возняцьки розповіла про свою стратегію на поєдинок.

Практично за аналогічним сценарієм пройшов й інший чвертьфінал, куди доволі несподівано пробилися дві несіяні тенісистки. У підсумку, досвідчена 28-річна китаянка Шуай Пен легко взяла гору над 17-річною дебютанткою «Ю-Ес оупен» зі Швейцарії Беліндою Бенчич — 6:2, 6:1.

Водночас у чоловічій сітці, що сформувалася за підсумками чотирьох раундів, жодному тенісистові без рейтингового номера не вдалося пробитися до 1/4 фіналу.

Утім, попри представницький склад чвертьфіналістів, мало хто з уболівальників та експертів сумнівається, що в головному поєдинку зустрінуться дві перші ракетки турніру — Новак Джокович та Роджер Федерер. Нагадаємо, що обоє тенісистів грали й у фіналі Уїмблдону-2014, де сильнішим виявився Ноло, не дозволивши суперникові виграти свій рекордний, восьмий, трав’яний «шолом». Тепер легендарний швейцарець налаштований узяти реванш. Свій турнірний шлях на кортах «Флешинг Мідоуз» він називає «гладким» і відзначає, що готовий на 100 відсотків. Щоправда, останній тріумф володаря 17 одиночних «Гранд слемів» на «Ю-Ес оупен» датований 2008-м роком, коли Роджер виграв п’ятий поспіль американський «шолом».

ТАБЛО

Відкритий чемпіонат США. Четвертий раунд. Чоловіки. Бердих (Чехія, 6) — Тієм (Австрія) — 6:1, 6:2, 6:4. Чілич (Хорватія, 14) — Сімон (Франція, 26) — 5:7, 7:6, 6:4, 3:6, 6:3. Дімітров (Болгарія, 7) — Монфіс (Франція, 20) — 5:7, 6:7, 5:7. Аквут (Іспанія, 17) — Федерер (Швейцарія, 2) — 4:6, 3:6, 2:6.