«Прикид» для собаки-космонавта

03.09.2014
«Прикид» для собаки-космонавта

Костюм собаки-космонавта. (з сайта auctionata.com.)

Космічний костюм, у якому перед польотом на орбіту на радянському космічному кораблі «Супутник-5» тренувалися собаки Білка і Стрілка, невдовзі зможе придбати для свого улюбленця будь-який собаківник. Як повідомляє сайт Lenta.ru, «скафандр» для чотирилапих виставлено на акукціон «Пам’ятні речі радянського космосу» (Soviet Space Memorabilia), що відбудеться в Берліні.

Стартова ціна цього лота становить 4 тисячі доларів, але організатори сподіваються виручити за костюм як мнімум удвічі більше. Згідно з інформацією на офіційному сайті компанії Auctionata, що влаштовує торги, «мундир» собаки-космонавта виготовлений із бавовни, нейлону, гуми та алюмінію, оснащений трубкою для подачі кисню і призначений передусім для того, щоб визначити вплив низької гравітації і високої швидкості на живий організм. Безпосередньо в космос песики літали в інших скафандрах.

Торги триватимуть до 13 вересня. Окрім собачого костюма, на аукціон виставлено модель ракети-носія «Протон», перчатку від скафандра «Сокол КВ-2», пляшку з-під коньяку з автографом Юрія Гагаріна та інші лоти — загалом 104 позиції.