ХРОНІКА

03.09.2014

Реформа

Учора на прес-конференції міністр молоді та спорту Дмитро Булатов оголосив про завершення розробки плану з реформування спортивної галузі України. «Ключовий момент реформи — зробити систему спорту прозорою, ефективною і простою. Держава стане замовником за основними чотирма видами діяльності — спорт високих досягнень, спорт у системі освіти, масовий спорт та розвиток інфраструктури. А нинішні повноваження держави з розвитку видів спорту візьмуть на себе національні спортивні федерації», — каже Дмитро Булатов. Як свідчить керівник робочої групи з реформування, президент федерації плавання України Дмитро Качуровський, Міністерство спорту більше не буде вести розподіл фінансування у ручному режимі, затверджувати склади збірних, делегацій, правил організації проведення зборів, приймати на роботу спортсменів тощо. «Міністерство має перейти від операційної діяльності до стратегічної і займатися регулюванням державної політики у сфері спорту. Головне — прибрати бюрократичну надбудову в управлінні спортом і дати поштовх розвитку спортивної індустрії», — відзначив Качуровський.

Теніс

Відкритий чемпіонат США. (Нью-Йорк, призовий фонд — 18,1 млн. доларів).

Четвертий раунд. Чоловіки. Джокович (Сербія, 1) — Кольшрайбер (Німеччина, 22) — 6:1, 7:5, 6:4. Тсонга (Франція, 9) — Маррей (В. Британія, 8) — 5:7, 5:7, 4:6. Ваврінка (Швейцарія, 3) — Робредо (Іспанія, 16) — 7:5, 4:6, 7:6 (9:7), 6:2. Нішікорі (Японія, 10) — Раонич (Канада, 5) — 4:6, 7:6 (7:4), 6:7 (6:8), 7:5, 6:4.

Жінки. Пеннетта (Італія, 11) — Дельаква (Австралія) — 7:5, 6:2. С. Уїльямс (США, 1) — Канепі (Естонія) — 6:3, 6:3. Макарова (Росія, 17) — Бушар (Канада, 7) — 7:6 (7:2), 6:4. Крунич (Сербія) — Азаренко (Білорусь, 16) — 6:4, 4:6, 4:6.

Футбол

Упродовж усього літа на зіркового колумбійського форварда «Монако» Радомеля Фалькао, який через травму пропустив чемпіонат світу, полювали чи не всі топ-клуби Європи. Утім, домовитися з «монегасками» та самим футболістом удалося «Манчестер юнайтед». Щоправда, наразі клуби узгодили лише питання оренди колумбійця, яка обійдеться манкуніанцям у шість мільйонів фунтів на рік. Проте за «МЮ» залишається право викупу контракту забивного бомбардира, за якого в «Монако» просять близько 44 млн. фунтів. Нагадаємо, що на старті сезону «МЮ» під орудою Луї ван Галя не виграв ще жодного поєдинку.