НОВИНИ ПЛЮС

02.09.2014

Порошенко анонсує кадрові зміни у зв’язку з подіями у зоні АТО

Як передає агенція УНІАН, Президент заанонсував кадрові зміни, виступаючи перед ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна.«Ситуація ще більше загострилась в останні дні — проти України зараз розпочалася пряма неприхована агресія з боку сусідньої держави», — наголосив Порошенко. За його словами, це докорінним чином змінює ситуацію в зоні АТО, ставить нові, на порядок складніші, питання перед українськими силовими структурами. «Ми зараз ретельно аналізуємо події останнього тижня — висновки будуть серйозні, в тому числі й кадрові», — додав Порошенко.

Верховна Рада заслухає звіт Гелетея

Сьогодні, 2 вересня, у Верховній Раді зі звітом виступить міністр оборони України Валерій Гелетей. Очікується, зокрема, що він оприлюднить статистику загиблих. Відтак парламент розгляне питання введення Дня жалоби в Україні. Про це після засідання погоджувальної ради сказав керівник фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв, передає УНН. «У рамках доповіді міністра ми сподіваємося отримати офіційну інформацію від представників Збройних сил. Що стосується введення Дня жалоби, то фактично Турчинов почав з цього засідання керівників депутатських груп та фракцій. Він запропонував зробити щодо цього заяву», — сказав Соболєв. Депутат додав, що ще одним пунктом порядку денного може стати обговорення пропорційної системи виборів. За словами Соболєва, необхідність проведення виборів за такою системою усвідомлює більшість депутатів.

Партія регіонів не піде на вибори?

Про нібито небажання ПР брати участь у цьогорічних парламентських виборах повідомляє видання «iPress.ua» з посиланням на свої джерела. «Згідно iз соціологією, яку отримали лідери ПР, у нас 2,5%. Йти на вибори немає сенсу. Усі підуть по мажоритарці», — заявив співрозмовник видання. Водночас, за його словами, розглядається і альтернативний варіант: спільний «похід» на вибори разом iз «Сильною Україною» Сергія Тігіпка та Партією розвитку Сергія Льовочкіна. Нагадаємо, що раніше ПР заявляла, що візьме участь у виборах, хоч і вважає розпуск ВР «лицемірством».