Вихід — через гори

02.09.2014
Вихід — через гори

Для Альберто Кондатора «Вуельта» — домашня гонка. (з сайта lavuelta.com.)

Зазвичай більшість знакових велогонщиків планети «не доїжджали» до останньої в сезоні велобагатоденки «Гранд туру». Проте на цьогорічній «Веульті», 69-й за ліком, зібралися чи не всі діючі зірки велоспорту. Немає хіба що чинного переможця «Тур де Франс», італійця Вінченцо Нібалі та минулорічного тріумфатора іспанської «петлі» — американця Крістофера Хорнера, який через хворобу був змушений знятися з перегонів незадовго до їхнього старту. Нагадаємо, що, вигравши торік «Вуельту», 41-річний Хорнер став найстарішим переможцем гонок «Гранд туру». Водночас цього разу, коли на «Вуельті» зібрався увесь цвіт професійного велоспорту, старшому лідерові «Лямпре» було б неймовірно важко захистити свій титул.

Що говорити, якщо, бажаючи сатисфакції за невдалий виступ на «Тур де Франс»-2014, по дорогах Іспанії на максимальній потужності мчать титуловані Альберто Контадор iз «Тінькофф Саксо» та Крістофер Фрум зі «Скай»

Щоправда, обоє поки що не форсують події. «Я не планую одягати червону майку лідера після першого тижня змагань», — заявив у неділю тріумфатор «Тур де Франс»-2013 Крістофер Фрум, коли гонщики почали своє тривале сходження в гори. Натомість Кондатор позавчора недвозначно натякнув про свої чемпіонські наміри. І хоча виграти етап йому не вдалося, так само як і перехопити лідерство в генеральній класифікації, його відставання від проміжного володаря червоної майки (колумбійця Наїро Кінтани) скоротилося до 3 секунд.

Зазначимо, що недільний етап за маршрутом Карбонерас-де-Гвадасаон — Вальделінарес став першим серйозним випробуванням на «Вуельті»-2014. Загалом же у дорожню карту перегонів, що складаються з 21-ї ділянки, закладено дев’ять гірських етапів. Хоча, за задумом організаторів, ім’я переможця має визначитися в індивідуальній гонці, запланованій на останній день.

ТАБЛО

Велобагатоденка «Вуельта». 9-й етап. 1. Анакона («Лямпре») — 4:34.14. 2. Луценко («Астана») — +0.45. 3. Кунего («Лямпре») — +0.50... 125. Попович («Трек») — +18.47...

Загальний залік: 1. Кінтана («Мовістар») — 35:58.05. 2. Контадор («Тінькофф Саксо») — +0.03. 3. Вальверде («Мовістар») — +0.08. 4. Анакона — +0.09. 5. Фрум («Скай») — +0.28.