ХРОНІКА

02.09.2014

Дзюдо

«Бронза» Георгія Зантараї так і залишилася єдиною медаллю, здобутою збірною України на чемпіонаті світі з дзюдо в Челябінську.

Станіслав Бондаренко (+100 кг), Світлана Яремка й Ірина Кіндзерська (+78 кг), Вікторія Туркс та Анастасія Турчин (до 78 кг), Дмитро Канівець (до 73 кг) та Шушана Гевондян (до 57 кг), зазнали поразок у перших поєдинках. У ваговій категорії до 100 кг Артемові Блошенку та Дмитру Бережному, а до 60 кг — Геворгу Геворгяну вдалося здобути по одній перемозі, але вони зазнали поразок у наступному раунді. Сергій Дребот (до 73 кг) поступився у чвертьфіналі своєї підгрупи. За крок до п’єдесталу зупинилися Марина Черняк (до 48 кг) і Кеджау Ньябалі (у фіналі підгрупи до 90 кг киянин програв росіянину Вопросову, а за вихід на «бронзовий» поєдинок — грузину Ліпартеліані).

Перше загальнокомандне місце посіли японці (5+2+4), за ними — француз(3+1+4), бразильці й кубинці (1+1+2). Господарі-росіяни — аж на 11-му місці без жодного «золота». Українці розділили 21-шу сходинку з поляками та американцями.

Легка атлетика

Українець Руслан Дмитренко перший серед наших легкоатлетів виграв найпрестижнішу серію турнірів зі спортивної ходьби — IAAF Race Walking Challenge. Підсумковий тріумф майстрові ходьби на 20 км забезпечили виграні ним Кубок світу у Тайцані та міжнародні змагання в Лугано, а також четверта сходинка на чемпіонаті Європи в Цюріху.

* * *

Триразова чемпіонка Європи, чемпіонка світу на бронзова призерка Олімпіади-2012 у потрійному стрибку Ольга Саладуха зіткнулася із житловою проблемою. Легкоатлетка з Донецька звернулася до міністра молоді та спорту України Дмитра Булатова: «Олімпійська медаль принесла мені квартиру. Вона знаходиться в гарячій точці, у Донецьку. Я не можу туди приїхати, всі шляхи перекриті. Я зараз бомж. І фінансування закінчилося». Тож наразі спортсменка не знає, як готуватися до наступних стартів: «Як себе мотивувати? У мене дитина, сім’я…»

Плавання

На першому етапі Кубку світу в Досі (Катар, 25-метровий басейн) киянка Дарина Зевіна поклала до скарбнички чотири нагороди — «срібло» на 100 і 200 м на спині, «бронзу» на 50 м на спині і 400 м вільним стилем.

Волейбол

Чоловіки. Чемпіонат світу (Польща). 1-й тур. Група А. Польща — Сербія — 3:0, Венесуела — Аргентина — 0:3, Камерун — Австралія — 0:3. Група D. Італія — Іран — 1:3, Бельгія — США — 2:3, Пуерто-Ріко — Франція — 0:3.

Футзал

Суперкубок (Харків). «Локомотив» (Харків) — «Енергія» (Львів) — 8:2 (Шпигарь, 1, 20, 21; Білоцерківець, 5, 15; Рогачов, 15; Шамлі, 18, 30 — Мик. Грицина, 19 (пен.), 22).

Пляжний футбол

Чемпіонат України. Фінал. «Вибір» (Дніпропетровськ) — «Гріффін» (Київ) — 4:0.

Бадмітон

На чемпіонату світу в Компенгагені жоден з українських бадмінтоністів не зміг пройти навіть до другого кола. Зокрема, наша перша ракетка Дмитро Завадський, 48-й номер світового рейтингу, на старті програв росіянину Володимиру Малькову (44) — 6:21, 13:21.

На безумовному першому місці загального медального заліку — китайці (3+3+1). Серед інших «золото» є в активі команд Південної Кореї (1+1+2) та Іспанії (1+0+0).