«Золота» стабільність «академістів»

02.09.2014

Уперше з часів СРСР українські веслувальники-«академісти» здобули «золото» чемпіонату світу. На турнірі, що проходив в Амстердамі, Артем Морозов, Олександр Надтока, Дмитро Міхай та Іван Довгодько встановили новий рекорд для свого класу човнів — 5:32.26. Наша парна четвірка випередила збірні Великої Британії (+0.09) та Німеччини (+4.71). Є підстави говорити про стабільність як ознаку майстерності: у цьому ж складі українська четвірка на початку червня перемогла на першості Європи в Белграді. До речі, розподіл місць на п’єдесталі тоді був аналогічним.

Українська жіноча четвірка розпашна (це не олімпійський клас) в Амстердамі пробилася до фіналу, але посіла там останнє, шосте, місце.

Загальний медальний залік ЧС-2014 виграли новозеландці (6+2+1 = 9), за ними — команди Великої Британії (4+4+2 = 10), Австралії й Німеччини (2+3+3 = 8). Українці — на почесному п’ятому місці (2+0+0), з урахуванням того, що наша змішана пара Катерина Морозова/Дмитро Алексєєв тріумфувала в заїздах веслярів з обмеженими можливостями класу LTA.