ХРОНІКА

28.08.2014

Футбол

Ліга чемпіонів. Четвертий кваліфікаційний раунд (матчі-відповіді, поєдинки вівторка). «Шлях представників ліг». «Зеніт» (Росія) — «Стандард» (Бельгія) — 3:0 (Рондон, 30; Халк, 54 (пен.), 58; вилучення: Файзулін, 44 — Фаті, 89; Тимощук («З») — із 46 хв.; перший матч — 1:0), «Порту» (Португалія) — «Лілль» (Франція) — 2:0 (Браїмі, 49; Мартінес, 69; 1:0).

«Шлях чемпіонів». «Селтік» (Шотландія) — «Марібор» (Словенія) — 0:1 (Таварес, 75; 1:1), АПОЕЛ (Кіпр) — «Ольборг» (Данія) — 4:0 (Вінісіус, 28; Де Вінсенте, 43; Алонефтіс, 64; Шерідан, 75; 1:1), БАТЕ (Білорусь) — «Слован» (Словаччина) — 3:0 (Гордійчук, 41; Кривець, 84; Родіонов, 85; 1:1).

* * *

Учора київське «Динамо» підписало п’ятирічний контракт із польським нападником Лукашем Теодорчиком, який у минулому сезоні виступав за «Лех» із Познані. У його складі 23-річний футболіст став найкращим бомбардиром польського чемпіонату сезону-2013/2014, забивши в 38 матчах 24 голи.

* * *

Свій домашній поєдинок 5-го туру ПЛ проти «Іллічівця» «Шахтар» проведе не на «Львів-Арені», а в Києві — на стадіоні імені Баннікова. Таке рішення в донецькому клубі пояснили бажанням поберегти газон львівської арени, де вже найближчим часом «гірникам» доведеться проводити матчі Ліги чемпіонів. Найближчим часом на «Львів-Арену» повернуться «Карпати», відтак, за словами «гірників», суттєво зросте навантаження на футбольне поле.

Бокс

Учора Володимир Кличко підтвердив, що раніше скасований поєдинок з болгарином Кубратом Пулєвим відбудеться 15 листопада в Гамбурзі. До цього часу українець розраховує відновитися від травми, яка, власне, й змусила його відмовитися від бою, призначеного на 6 вересня. «Я радий повідомити, що визначена нова дата мого бою з Пулєвим. Сподіваюся, що я швидко відновлюся після травми і приступлю до тренувань вже через кілька тижнів», — написав у своєму «Твіттері» Кличко-молодший. Водночас його опонент не знаходить собі місця від гніву, адже травму українського чемпіона називає тактичним ходом. «Таким чином Кличко вирішив зламати мій план підготовки», — каже болгарин, у якому експерти вбачають реальну загрозу для чемпіонських поясів нашого боксера. Хоча менеджер Пулєва Калле Зауерланд вирішив не підкидати хмизу в багаття: «Ми віримо, що Володимир Кличко отримав травму. Таке може статися в спорті, особливо в боксі. Ми чули від багатьох журналістів, що Володимир тренувався дуже серйозно і неабияк засмутився через те, що не зможе вийти в ринг».

За словами Кличка-молодшого, він і справді до зустрічі з принциповим суперником підходив у чудових кондиціях. «Я був просто у фантастичній формі. Цей тренувальний табір був одним iз кращих у моїй кар’єрі. А команда спаринг-партнерів взагалі була неперевершеною — просто ідеальне поєднання. Але бій — переноситься», — заявив Володимир.