Плутанина з арештами

22.08.2014

Сподівання виявилися марними: відразу два «обнадійливi» повідомлення — про арешт Олеся Довгого та Олени Бондаренко — треба сприймати з деякими поправками. У випадку із соратником Леоніда Черновецького маємо стовідсотковий «фейк», тобто неправдиву інформацію. Служба безпеки спростовує арешт Довгого — нагадаємо, що напередодні кілька ЗМІ повідомили про затримання Олеся співробітниками СБУ, яке мало місце чомусь аж на Закарпатті.

Щодо мотивів такого кроку, то медійники вказували на буцімто доведений факт фінансування Довгим сепаратистів на Сході. Однак правоохоронці від затримання відкараскались, а адвокат Довгого Андрій Федур спростував причетність свого клієнта до будь-яких терористичних організацій. За словами Федура, Довгий робить внески лише у благодійний фонд свого імені, а той фінансує винятково дитячі будинки.

Друге розчарування спіткало тих, хто має особливу «ніжність» до «регіоналки» Олени Бондаренко. Ця депутатка відзначається, як відомо, пієтетом до російського спецназу, і взагалі стоїть на крайніх прокремлівських позиціях. Русофілку-Бондаренко давно закликали позбавити депутатського мандата та піддати люстрації, але заклики ці, за відсутності законодавчої бази, були і лишаються просто демагогією.

Саме тому вчорашня звістка про арешт Бондаренко налаштувала прихильників оновлення влади на оптимістичний лад. Виявилось, що суд дійсно дав дозвіл на тримання під вартою пані Бондаренко, але йдеться про зовсім іншу Олену Бондаренко — депутата міськради Запоріжжя. Цю мадам співробітники запорізького УБОЗу затримали у Києві, а інкримінують їй злочини економічного характеру.

У повідомленні правоохоронців iдеться про те, що вона разом із спільниками пролобіювала так звану «реформу ЖКГ», яка призвела до масових розкрадань і шахрайств на комунальних підприємствах. Що ж, за жителів Запоріжжя можна, вочевидь, порадіти — в їхньому місті стало легше дихати. А от в масштабі країни цього, на жаль, не скажеш.