Не забив — винний

22.08.2014
Не забив — винний

Артем Мілевський повернувся на рідний «Олімпійський» — як гравець хорватського «Хайдука». (Олександра ПРИХОДЬКА.)

Напевно, не часто так буває у футболі, коли після поєдинку важко знайти задоволених його підсумком. Така дещо парадоксальна ситуація склалася після першого матчу четвертого раунду кваліфікації Ліги Європи між «Дніпром» та «Хайдуком». Попри здобуту перемогу (2:1) над хорватським клубом, гравці українського віце-чемпіона жалкували, що їхня перевага перед матчем-відповіддю складає лише один м’яч. «Потрібно було вирішувати долю протистояння вже в першій грі», — зазначив автор переможного голу Євген Шахов.

Розчаровані підсумковим результатом були й гравці «Хайдука», адже випустили нічию на останніх хвилинах поєдинку. Утім слід визнати, що «Дніпро» перемогу заслужив. «Наш суперник диктував свої умови й добре грав», — зазначив український новачок «Хайдука» Артем Мілевський, вихід якого на поле наприкінці гри неймовірно тепло зустріли столичні вболівальники. Нагадаємо, що УЄФА знову не дозволило «Дніпру» проводити домашній єврокубковий матч у Дніпропетровську.

Власне, якби не пречудова гра кіпера хорватського клубу Ловре Калінича, рахунок матчу на НСК «Олімпійський» міг бути розгромним. Проте в таборі дніпропетровців змушені констатувати: «підвела реалізація».

«Ми виставили на поле трьох форвардів, які раніше справно забивали, але зараз вони мовчать. Добре, хоч (Нікола) Калінич зумів зібратися і відзначитися», — наставник «Дніпра» Мирон Маркевич не задоволений грою своїх хлопців в атаці.

Хай там що, а позавчора дніпропетровці здобули свою першу перемогу в новому єврокубковому сезоні, який, за словами Маркевича, матиме для команди другорядне значення.

«Будь-яка команда в першу чергу ставить на перший план чемпіонат своєї країни. Але це не означає, що ми легковажно ставитимемося до Ліги Європи», — каже Мирон Богданович.

Водночас наставник визнає, що йому немає за що докоряти своїх футболістів. Як не дивно, але в ситуації з марнотратством голевих моментів у гравців «Дніпра» активно спрацювала самокритика. «У першу чергу винні ті, хто не забив», — розставив акценти Євген Селезньов.

Тепер, за тиждень, на дніпропетровців чекає непростий виїзд до Спліта.

Артем Мілевський попереджає, що вдома «Хайдук» продемонструє зовсім іншу гру: «У нас буде серйозна домашня підтримка — не така, яку мав «Дніпро» в Києві». До того ж наставник хорватів Ігор Тудор вірить, що у матчі-відповіді його підопічні зможуть використати додаткові резерви, адже в Києві, на думку колишнього захисника «Ювентуса», його хлопці показали лише 70 відсотків свого потенціалу. Слід також додати, що вирішувати питання з виходом до групового раунду ЛЄ дніпропетровцям доведеться без свого лідера — Євгена Коноплянки, котрий з минулої неділі перебуває на тривалому лікарняному.

ПРЯМА МОВА

Мирон Маркевич,

головний тренер «Дніпра»:

— Перший тайм вийшов непоганим: було багато моментів, але не забили. В другому — пропустили, мучилися, побігли відіграватися.

Ігор Тудор,

головний тренер «Хайдука»:

— Сьогоднішній матч показав, що «Дніпро» дійсно сильна команда з прекрасними футболістами в складі. Але шанси забити мали обидві команди. У підсумку вийшов результат, від якого можна відштовхуватися і здобувати перемогу.

ПОКАРАННЯ

Щоб більше не били

Дисциплінарний комітет УЄФА виніс вердикт щодо інциденту, який стався під час матчу третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів між «Дніпром» та «Копенгагеном» на НСК «Олімпійський». Тоді, нагадаємо, дніпропетровські ультрас напали на невеличку групу підтримки данського клубу.

Покарання, у вигляді проведення одного домашнього міжнародного матчу під егідою УЄФА без глядачів, наразі накладене умовно — з випробувальним терміном на два роки.

 

ТАБЛО

Ліга Європи. Четвертий кваліфікаційний раунд. Перший матч.

«Дніпро» (Україна) — «Хайдук» (Хорватія) — 2:1.

Голи: Калинич, 50; Шахов, 88 — Сушич, 47.

«Дніпро»: Бойко, Федецький (Матос, 70), Дуглас, Мазух, Стрінич, Кравченко, Ротань, Гама (Шахов, 59), Зозуля, Селезньов (Бартулович, 78), Н. Калінич.

«Хайдук»: Л. Калінич, Вршаєвич, Малоча, Мілович, Мілич, Цакташ, Анджелкович (Мезга, 72), Сушич, Куассі, Магліца (Мілевський, 77), Готаль (Влашич, 46).

Попередження: Кравченко, 40 — Магліца, 68.

Суддя — Кульбаков (Білорусь).

Київ, НСК «Олімпійський», 10320 глядачів.

* * *

Ліга чемпіонів. Четвертий кваліфікаційний раунд (перші матчі, поєдинки середи). «Шлях представників ліг». «Стандард» (Бельгія) — «Зеніт» (Росія) — 0:1 (Шатов, 16; Тимощук («З») — 90 хв.), «Лілль» (Франція) — «Порту» (Португалія) — 0:1 (Еррера, 61),

«Шлях чемпіонів». «Марібор» (Словенія) — «Селтік» (Шотландія) — 1:1 (Бохар, 14 — Макгрегор, 6), «Ольборг» (Данія) — АПОЕЛ (Кіпр) — 1:1 (Томсен, 16 — Вінісіус, 54). «Слован» (Словаччина) — БАТЕ (Білорусь) — 1:1 (Віттек, 80 — Яблонськи, 44 (у свої ворота)).