Путіну запропонували охолонути

21.08.2014
Путіну запропонували охолонути

Він Дізель.

У американських знаменитостей — нова розвага. Зірки шоу-бізнесу, спорту й навіть політики беруть участь у флешмобі, обливаючись крижаною водою перед відеокамерою. Щоправда, з благородною метою — у рамках всесвітньої кампанії зі збору коштів для дослідження БАС — бічного аміотрофічного склерозу. Це захворювання пошкоджує мозок внаслідок прогресивного паралічу. Виливаючи на себе холодний душ, учасник флешмобу повинен назвати трьох людей, яким кидає виклик. Упродовж 24 годин після цього вони також мають «поморжувати» і пожертвувати по 10 доларів на дослідження хвороби. «Жертва» виклику може й відмовитися від крижаного душу, але тоді її пожертва має становити не менше 100 доларів.

Узяти участь у кампанії може кожен, і до неї вже долучилися десятки тисяч простих та відомих людей. Серед них — мільярдери Білл Гейтс і Марк Цукерберг, режисер Стівен Спілберг, поп-діви Леді Гага та Брітні Спірз, співак і актор Джастін Тімберлейк тощо.

А днями новий сплеск уваги до акції привабив Він Дізель. Зірка блокбастерів «Форсаж», висипавши на себе відро з кубиками, «передав естафету» Анджеліні Джолі, першій леді США Мішель Обамі та... президентові Росії Володимиру Путіну. До речі, він уже не перший глава держави, який отримав виклик у рамках цієї кампанії — раніше співак Джастін Бібер під час обливання назвав ім’я президента США Барака Обами. Однак той на виклик поки що не відреагував.

Путін, схоже, нагоду попіаритися теж проігнорує — «збирачу земель руських» не гідно заливати свої «духовні скрепи» за покликом якогось американця. Як заявив прес-секретар ВВП Дмитро Пєсков, президент навряд чи відповість на заклик Дізеля й сумнівно, що взагалі про нього знає. «У нас інший порядок денний», — констатував Пєсков.