Спортсмени допомагають АТО,

19.08.2014

Сто тисяч гривень — саме стільки вдалося виручити на аукціоні за золоту медаль киянки Наталії Годунко, здобуту в командній першості на чемпіонаті світу з художньої гімнастики 2001 року. Всі кошти, зібрані на торгах, ідуть на допомогу українським військовим, які беруть участь в антитерористичній операції на Донбасі.

Покупцем нагороди виявився народний депутат із фракції «Батьківщина» Володимир Полочанінов, відомий благодійними проектами в царині спорту. Політик-бізнесмен одразу ж… повернув медаль гімнастці. «Спасибі за те добро, яке ви робите для України, людей і дітей, які живуть у цій країні... Слава Україні! Моя медаль удома», — написала Наталка у своєму «Фейсбуці».

Тим часом аукціон, організований сайтом Football.ua, триває. На торги в інтернеті (майданчик Aukro) виставлено десятки атрибутів, пов’язаних із відомими українськими спортсменами або надані ними самим. Після медалі Годунко наразі найдорожчим є чемпіонський пояс боксерки Аліни Шатернікової (версія GBU, 2005 рік) — учора за нього готові були дати 20 тисяч гривень. Також інтернет-покупці торгувалися за рукавички братів Кличків і Олександра Усика, ракетку, сумку й кросівки Сергія Стаховського, м’яч із підписами футболістів «Шахтаря», раритетні футболки з автографами тощо.